Холодне копчення кальмара

Рецепти

Кальмар: 600 г;

Сіль;

Тирса вільхова;

Коптильня холодного копчення.

Час копчення 24 години.

Морепродукти холодного копчення давно не дають мені спокійно жити. Це і сьомга холодного копчення смак якої пам'ятається всю зиму, і дивитися на магазинні продукти немає бажання, а про купувати взагалі мова не йде. А оселедець смак якого на язиці від першого спогаду - магазинний і близько не підходить.

Ось тепер черга дійшла до кальмара холодного копчення.

kalmar-syroi-small

Що ж робити з ним і як його коптити я не мав найменшого уявлення. Крім того, що якщо його переварити, а точніше піддати неправильній термообробці, то він стане гумовим. Загалом задум здається простим, але вимагає підготовки.

На якомусь сайті (дякую, гуглу) знайшов як правильно приготувати кальмар - надійний спосіб позбутися гумовості.

Метод простий до безобразя і я ним з Вами ділюсь:

Найголовніше, що кальмарів  не треба варити, а треба обдати окропом.

Як це зробити правильно?

Підсолену воду доводимо до кипіння і занурюємо в неї тушку кальмара. Повільно рахуємо до 15 і виймаємо шумівкою, після того як вода знову закипить кладемо наступну тушку і повторюємо відлік до 15... Все!

Після цієї простої процедури кальмари будуть ніжними. Головне дотримуватися інструкції і не тримати їх більше.

Після того як кальмари охололи і висохли протягом пари годин їх можна коптити.

Я використовував Еко-коптильню ProQ і вільхову тирсу.

Результат копчення кальмара на фотографії нижче. Якщо чесно, то я сам був дуже здивований даному кольору продукту. Час копчення 24 години. Витрата тирси 300 г.

kalmar_holodnogo_kopchenia_01

Обране
У вашому списку бажань відсутні товари Наповніть його товарами
wish-list-empty.webp
Очікує відгука
Інформацію отримано
thx.webp
Дякуємо, ваш відгук відправлено на модерацію.
Ваше замовлення
Інформацію отримано
thx.webp
Ми зв'яжемося з Вами якомога швидше