Скумбрія гарячого копчення
Інгредієнти:
- скумбрія;
- сіль;
- коптильня ProQ Frontier
- тріски вільхові
Час приготування: 1 година 45 хвилин
Скумбрія гарячого копчення у наших магазинах представлена у величезній кількості, але часто при копченні у промислових умовах використовують не деревну тріску, а хімічну рідину під назвою "Холодний дим".
Я як прихильник все готувати власними руками вважаю: краще самому і смачно, ніж кимось і незрозуміло як.
Тема сьогоднішнього приготування "Скумбрія гарячого копчення".
Відразу зверну Вашу увагу на те, що необхідно купувати скумбрію тільки норвезьку. Так як, вся інша бруд рідкісний.
Що ми маємо для гарячого копчення:
- дачну ділянку (або невеликий кусок землі без даху).
- Коптильню ProQ.
- Скумбрію норвезьку (4 штуки)
- Підставку для приготування ребер або риби.
- Вільхову тріску
Присупаємо до маринування скумбрії.
Ретельно натираємо рибу сіллю і даємо їй посолитися кілька годин. Бажано не менше 3-4 годин.
Після викладаємо рибку в підставку. Можна звісно покласти рибу на решітку, спинами уздовж решітки. Щоб скумбрія не перекидалась на бік і з неї не витікав сік тривалий час, але у мене є підставка і я використовую її.
Ось так виглядає рибка до копчення:
Далі, як завжди ми, ми розпалюємо вугілля, ставимо на них вільхові тріски і наливаємо воду в гідробар'єр, після чого наша рибка починає коптитися.
Ось скумбрія через 50 хвилин копчення
Ще через 40 хвилин копчення вона набула більш насичений колір, тепер можна зняти гідробар'єр і дати рідині всередині рибки випаруватися.
І ось у такому вигляді можна вже вживати в їжу:
А в такому наборі вона ще смачніше:
Смачного.