Що можна сушити в сушарці для овочів і фруктів

Огляди

Сушка продуктів - це заготовка на зиму найсвіжіших та корисних ягід, фруктів та овочів. Сучасні жінки та дівчата користуються електросушкою, яка при невисокій температурі 40-60 градусів не лише сушить чи в'ялить продукти, але й максимально зберігає всі корисні якості всередині. Тепле повітря не випаровує вітаміни, а наче консервує їх, чого не можна сказати про традиційний бабусиний спосіб сушки під палючим сонцем.

Для чого потрібна сушарка?

Сушка продуктів - це по суті процес зневоднення продуктів за допомогою теплого повітря. Відсутність води у продуктах виключає можливість розмноження мікроорганізмів, а отже збільшує термін їх зберігання.

сушарка для фруктів

Великий запас сухофруктів поповнює раціон вітамінами, наявність сушених овочів дозволяє з легкістю приготувати вишукані страви з додаванням рідкісних несезонних продуктів. Винахідливі домогосподарки сушать жмих, що залишився у соковижималці. У той же час для багатьох дівчат сушарка для овочів і фруктів стала незамінною технікою на час дієти.

Деякі питають - що можна сушити в сушарці для фруктів і овочів? У електросушарку можна покласти будь-які продукти. Все, що необхідно - це правильно підібране пристосування та точно виставлена температура. Тривалість сушіння залежить від:

  • товщини скибочок;
  • кількості містять вологи в овочах та фруктах;
  • вологості повітря в приміщенні.

Сушарка для овочів зазвичай має чотири-п'ять лотків, а отже в кожен можна покласти до кілограма продуктів. Для швидкого висушування рекомендується викладати скибочки з невеликою проміжною відстанню один від одного, тоді тепле повітря торкнеться всіх боків продукту. Правильно підсушені продукти повинні бути хрусткими або еластичними.

Слід зазначити, що швидкість висушування безпосередньо залежить від вашої електросушарки. Тому задаючись питанням як вибрати сушарку для фруктів? зверніть увагу на виробника, наявність термодатчика, потужність та яким чином відбувається потік внутрішнього повітря.

Важливо розуміти, що від потужності сушарки залежить не швидкість сушіння продуктів, а можливість обдування певної кількості лотків, тобто чим менше лотків, тим менше потужність. Справа в тому, що у звичайних (дешевих) моделях все залежить від потужності двигуна. Так як при проходженні повітря через ячейку лотка потік втрачає свою потужність, і при сильно близькому розташуванні продуктів один до одного вони перекривають доступ до верхніх лотків. У такому випадку навіть наявність вентилятора не гарантує рівномірного просушування. А все тому, що у таких сушарках потік повітря рухається знизу вгору. Через це можна помітити, що нижні шари вже готові або взагалі пересушені, а верхні сирі. Щоб цього не сталося лотки необхідно постійно міняти місцями, що доставляє зайві незручності. Крім того, при висушуванні різних типів продуктів змішування запахів не уникнути.

Однак є моделі, які влаштовані інакше. Наприклад, електросушарки Ezidri. У них температура повітря та вологість надходить у кожен лоток однаково, що можливо завдяки унікальній конструкції лотка. Лотки мають подвійні стінки, а головний блок спроектований так, що подача повітря на кожен рівень відбувається по цим бічним стінкам, після виходить нагору по центральному тунелю. Це дозволяє на кожному рівні сушити різні продукти без змішування запахів і з рівномірним приготуванням.

Що можна сушити в сушарці для фруктів і овочів?

Пристрій підходить для висушування:

  1. Будь-яких видів ягід та плодів, цитрусових фруктів, винограду, горобини та журавлини;
  2. Моркви, грибів, помідорів, що тим самим поповнює запас заготовок сушених овочів. Крім того, із картоплі та буряка можна висушити чіпси;
  3. Лікарських та пряних трав, горіхів, злаків та хліба.

Разом з тим, за допомогою електросушарки можна в'ялити помідори конкасе, цукати з ананаса, банана, ківі, груші та персика. Особливо смачними виходять в'ялені м'ясні, рибні та морепродукти, які також можна і висушувати.

що сушити в сушарці

При наявності електросушарки можна балувати дітей батончиками-мюслі та надзвичайно смачною, а головне корисною пастилою. Однак для її приготування необхідні силіконові лотки. Деякі моделі сушарок укомплектовані ними, в інших купуються окремо. Врахуйте, що пастила тільки з ягід буде твердою та з яскраво вираженим, занадто солодким смаком, тому рекомендується додавання пюреобразних фруктів, наприклад яблук, бананів, абрикосів.

Для сушіння слід відбирати свіжі, стиглі та здорові плоди. Також можна використовувати і трохи зіпсовані продукти, попередньо видаливши зіпсовану частину, інакше в процесі сушіння фрукт чи овоч може повністю зіпсуватися. Перед укладкою в електросушарку продукти необхідно промити, очистити від шкірки, видалити кісточки та серцевину, а також плодоніжки та залишки суцвіть. Для того щоб зберегти колір світлих та швидко темніючих продуктів після очищення їх необхідно замочувати у підкисленій воді або збризкувати лимонним соком.

Але, пам'ятайте, не всі овочі та фрукти можна сушити, а тільки певні види. Про особливості сушіння, допустимих продуктах, температурних режимах та часі приготування ви дізнаєтеся вивчивши інструкцію вашого пристрою.

Якщо ви досі задаєтеся питанням, що можна сушити в сушарці, то відповідь проста - все! За допомогою сушарки ви будете цілий рік насолоджуватися корисними продуктами, що не містять у собі хімікатів та інших шкідливих речовин.

Обране
У вашому списку бажань відсутні товари Наповніть його товарами
wish-list-empty.webp
Очікує відгука
Інформацію отримано
thx.webp
Дякуємо, ваш відгук відправлено на модерацію.
Ваше замовлення
Інформацію отримано
thx.webp
Ми зв'яжемося з Вами якомога швидше