Холодне копчення Сьомги

Рецепти

Інгредієнти:

Червона риба (лосось або сьомга) - 1 кг;

Сіль - 20 г;

Цукор - 20 г;

Коптильня холодного копчення.

Холодне копчення один з найпоширеніших видів приготування лосося.

Ось я і вирішив з цього приводу покоптити цю рибу у коптильні. Другий момент, який був на користь лосося, це риба середньої жирності і з великими кістками, їх легше чистити.

І так перейду до процесу.

Маринуємо.

Змішуємо сіль і цукор і ретельно натираємо філе риби з усіх боків. Найкраще це робити над контейнером, у якому риба буде маринуватися. Викладаємо лосося у контейнер і залишаємо на 8 годин в холодильнику або просто прохолодному місці.

Отаку кількість солі з цукром вийшло у мене.

img_7027_01

Через 8 годин виймаємо рибу, добре промиваємо від маринаду і даємо нашому продукту відлежатися хоча б 30 хвилин (краще 1,5-2 години), за цей час з риби вийде зайва волога і вона трохи підсохне.

posle-marinada_01

Після чого можна починати коптити.

Холодне копчення справа проста і багато в трудів не вимагає: підходь до генератора холодного диму раз в 8-9 годин і засипай нову стружку.

Холодне копчення лосося зайняло 27 годин, за цей час до коптильні я підійшов 3 рази. Перша закладка тріски у генераторі тліла близько 10 годин; наступні 2 закладки тліли по 8 і 9 годин (не дуже щільно утрамбував).

І ось мій лосось холодного копчення готова.

kopvhenaya-semga-v-koplilne-proq_01

Шкода, що Ви не можете її спробувати, адже фотографії не можуть передати смак і запах копченої риби.

kopchenaya-semga-v-razreze_01

Якщо продовжити холодне копчення до 48-50 годин, то риба стане більш сухою і термін зберігання зросте в 3-4 рази. Але моя задача була приготувати рибу до столу, а не на потім.

Пам'ятайте цей старий анекдот:

Вмирає старий єврей. Викликає свого сина.

- Абраша, синочку, піди подивись, що там так смачно пахне, може мама готує рибу-фіш?

Синок побіг. Повертається:

- Мама сказала, це на потім.

Отже. Мені потрібна була риба на зараз, а не на потім. :-)

Обране
У вашому списку бажань відсутні товари Наповніть його товарами
wish-list-empty.webp
Очікує відгука
Інформацію отримано
thx.webp
Дякуємо, ваш відгук відправлено на модерацію.
Ваше замовлення
Інформацію отримано
thx.webp
Ми зв'яжемося з Вами якомога швидше
Ваше замовлення
An error occurred.
Page will reload in 5 seconds.