Холодне копчення Ляща та Жереха.

Рецепти

Інгредієнти:

Лящ - 2 шт;

Жерех - 2 шт;

Сіль - 300 г;

Коптильня ProQ Frontier;

Генератор холодного диму ProQ.

Холодне копчення Ляща і Жереха.

Про цих риб я багато читав, але так як рибалка з мене нікудишній, хіба що можу на озері коропів піймати, тому копчення лящів постійно відкладалося. Але дякувати богу, у нашому сучасному світі, є магазини в яких можна купити рибу. Так і зробив. І щоб копчення не зупинилося тільки на лящах, придбав 2-х жерехів. Принцип засолки і технологія копчення у них ідентична.

Отже, що маємо...

2 ляща і 2 жереха, коптильню ProQ Frontier (у цій моделі присутні в куполі гачки для підвішування) і генератор холодного диму.

ryba-ne-chischenaya_01

Підготовка.

Спочатку рибу треба випатрати, видалити зябра і дуже рясно засолити.

Кількість солі, яке я використав - близько 200 грамів.

lyacsh-zasolennyi_01

Солилась вона у мене сухим методом (без води) близько 18 годин. Після чого я зробив сольовий розчин на 2 літри води 100 грамів солі і вилив цей концентрат в іншу ємність і туди перемістив усе вміст (сіль з рибою). Придавив. І залишив ще на 4 години.

Після чого, обов'язково злити солону воду промити рибу і дати кілька годин відлежатися в чистій воді. Тоді риба не буде пересоленою, а навпаки, рівномірно просолена.

lyacsh-zasolennyi-v-vode_02

Після маринаду, рибі потрібно дати провітритися на протязі.

Для цього я відкрив нижні і верхні повітряні засуви в Frontier - створив максимальний протяг всередині коптильні без генератора холодного диму. При цьому вона не коптилася, а висушувалася і обвітрювалася.

provetrivaem-leschey

nachalo-kopchenia-lescha_01

Тепер риба провітрилася, зайва рідина випарувалася і можна починати коптити моїх лящів.

Лящ риба велика і досить жирна, тому треба запастись трісками для копчення і терпінням. Холодне копчення ляща займає близько 3 діб. В середньому однієї закладки в генераторі диму вистачає на 8 годин, тобто мені потрібно буде 9 разів завантажити генератор.

Лящі через 48 годин холодного копчення.

Отак вони виглядають у коптильні.

holodnoe-kopchenie-lescha-48-chasov

А ось так вони виглядають вже на сонці без коптильні

holodnoe-kopchenie-lescha-48-chasov-vnutri

Отакі красиві лящі виходять...

img_7127

Завершальна стадія... пройшло 3 доби і лящів треба підвісити.

Щоб лящі дозріли їх треба підвісити у темному прохолодному і сухому місці. Я таке місце знайшов у себе в альтанці під дахом.

Обов'язково добре загорніть у марлю, щоб мухи не мали до них доступу.

sozrevanie-leschey-v-besedke

Через п'ять днів (робочий тиждень)....

Без слів.........

kopchenyi-lesch

і ось так....

kopchenyi-lesch-vnutri

Обране
У вашому списку бажань відсутні товари Наповніть його товарами
wish-list-empty.webp
Очікує відгука
Інформацію отримано
thx.webp
Дякуємо, ваш відгук відправлено на модерацію.
Ваше замовлення
Інформацію отримано
thx.webp
Ми зв'яжемося з Вами якомога швидше