Як замаринувати та засолити курку для копчення.

Рецепти

Копчена курятина давно стала улюбленою стравою як для святкового, так і повсякденного застілля. Вона стане чудовим доповненням у якості холодної закуски та основної страви. Якщо користуватися перевіреним рецептом – страву можна приготувати вдома самому. Для цього не потрібно особливих навичок та часу. Сміливіше надягайте фартух і слідуйте нашим секретам приготування маринаду для курки.

Продукт маринують і додають спеції для смаку. Скористайтеся коптильнею. Підійде також каструля або корпус старого холодильника. Головне – вони повинні герметично закриватися.

Існують 2 види копчення:

  1. Гаряче – дим обробляє продукти разом з жаром кілька годин;
  2. Холодне – продукт обробляють димом тліючого вогню кілька діб.

Незалежно від того, який спосіб ви оберете, представлені нижче рецепти чудово розкриють смак курки і в тому і в іншому випадку.

Як підготувати курку перед копченням

Обирайте свіжу і велику домашню курятину. Підійдуть ціла птиця та окремо крильця або стегенця.

Добре промийте і вичистіть тушку всередині. Якщо на шкірі залишилися часточки пір'я – обпаліть їх над газовою плитою. Тепер приступайте до маринування.

Не тримайте курятину у морозильнику. Свіжий продукт збереже свої корисні речовини та вийде більш соковитим. Ні в якому разі не купуйте слизький продукт, з синім відтінком або неприємним запахом. Апетитним і тим більше корисним він не стане.

Готуємо апетитний маринад для копчення курки

Птиця – це і страва, і інгредієнт. Але без правильного маринування хороше стегенце не закоптити. Робіть це з впевненістю та задоволенням! Ось найсмачніші рецепти.

Маринад для курки зі спеціями

Страва вийде ніжною, з хрусткою скоринкою та солодкуватим присмаком.

Компоненти:

  • 3 л. води;
  • 6 ягід можжевелю;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 2-4 дольки лимона або лайма;
  • 3 зубчики часнику;
  • 4 лаврових листки;
  • імбир, коріандр;
  • перець, сіль;
  • кориця.

Доведіть воду до кипіння, додайте туди розм'якшені ягоди та інші компоненти. Перемішайте, варіть 10-15 хвилин та охолодіть. Опустіть курку в рідину, додайте пару долек лимона, придавіть вантажем та залиште в холоді на 3 доби.

Після курочку помістіть у коптильню. Дотримуйтесь температурного режиму та потрібного часу.

Маринад для курки з помідорами

Інгредієнти:

  • 1-2 ст.л. меду;
  • 100 г вина;
  • 1-2 ст.л. оливкової олії;
  • гірчиця, кетчуп по 2 ст.л.;
  • помідори 2-3 шт.;
  • часник, сіль, перець за смаком;
  • лимонний сік за смаком. Можна і не додавати – кому як більше подобається.

Помідори очистіть від шкірки, натріть на дрібній тертці. Змішайте всі компоненти, намажте птицю отриманою масою. Якщо це стегна, нога або стегенця, відсуньте шкірку, щоб м'ясо добре просочилося. Покладіть у герметичну ємність і поставте в холод на 6 годин. Помідори нададуть гостроти та пікантності, підкреслять смак та соковитість.

Молочний маринад для курки

Маринуєте на кефірі? Головне – вдало підібрати інші інгредієнти. В цьому способі краще не експериментувати – суворо слідуйте рецепту.

Інгредієнти:

  • 400 мл кефіру
  • 2 зубчики часнику
  • листя м'яти
  • 4 ст. л. оливкової олії
  • сіль, цукор, перець

Роздавіть часник і листя м'яти. Змішайте в однорідну масу кефір, оливкову олію, додайте сіль, перець та цукор за смаком. Поставте крильця або стегенця у отриману масу. Важливо, щоб кожний шматочок вбирав в себе. Помістіть в холод на 8 годин. Якщо ви слідували рецепту – страва 100% вдасться.

Смачний розсіл для курки

Добре зроблений розсіл зробить м'ясо м'яким та насиченим за смаком. Використовуйте спеції. Експериментуйте! Вони нададуть особливого запаху та післясмаку.

Компоненти:

  • часник
  • лавровий лист, тмин, сушений кріп
  • сіль, перець

Інгредієнти додавайте за смаком. Чітких рекомендацій немає.

Доведіть каструлю води до кипіння і покладіть туди всі компоненти. Варіть не більше 10 хвилин. Охолодіть розсіл та залийте м'ясо остиглою рідиною. На пару днів ємність з куркою відправте в холод. Після злийте всю рідину та відправляйте птицю в коптильню.

В заключенні

Маринувати курятину досить просто. Правильний спосіб може до невпізнання змінити звичне блюдо. Радуйте та дивуйте своїх рідних і близьких новими смаколиками. Для цього не треба багато продуктів-інгредієнтів.

Прикрасьте стіл незвичайним – використовуйте перший варіант з імбиром та коріандром. Бажаєте надати гостроти, та підкреслити смак – обирайте томатний соус. Кефір зробить крильця м'якими, соковитими з відмінною скоринкою. Якщо у вас мало часу – варіть розсіл. Обирайте маринад для копчення курки, який вам найбільше подобається.

Якщо у вас є свої кулінарні секретики, пишіть у коментарях.

Обране
У вашому списку бажань відсутні товари Наповніть його товарами
wish-list-empty.png
Очікує відгука
Інформацію отримано
tnx
Дякуємо, ваш відгук відправлено на модерацію.
Ваше замовлення
Інформацію отримано
tnx
Ми зв'яжемося з Вами якомога швидше