Спеції для копчення риби, м'яса, птиці в домашніх умовах: особливості та вимоги

Огляди

Зміст:

  1. Спеції для гарячого копчення
  2. Підходящі спеції для холодного копчення
  3. Спеції для копчення риби
  4. Спеції для копчення сала
  5. Спеції для копчення курки
  6. Спеції для копчення м'яса

Багато людей у нашій країні активно коптять рибу та м'ясо в домашніх умовах. У такій справі важливо вибрати якісну сировину, завдяки якій копчений продукт буде ароматним і смачним. Потім - зробити правильний маринад. Важливо знати, які спеції для копчення максимально підходять для вашої майбутньої страви, а також зможуть додати йому “родзинки”.

Отже, сьогодні ми пропонуємо вам розібратися в тому, які ж приправи краще вибрати для копчення в домашніх умовах

Приправи для копчення в домашніх умовах

Спеції для гарячого копчення

Є два види копчення м'яса та інших продуктів - холодне та гаряче. Різниця гарячого та холодного копчення достатньо колосальна. Але для двох випадків характерне використання солі та мінімального набору приправ. Універсальні спеції для гарячого копчення - всі існуючі сорти перцю (чорний, червоний, білий, рожевий). Головна особливість гарячого копчення - наявність диму, температурні показники якого досягають позначки в 110 градусів. А ось у випадку з рибою, температура може перевищувати і 150 градусів.

Універсальний набір приправ - сіль, перець, часник. Для приготування риби можна до цієї комбінації додати кріп, який попередньо буде подрібнений.

Використання певних приправ ще може бути обумовлено смаками кожної людини. Безумовно, спеції для копчення м'яса не повинні перебивати насичені та натуральні смакові якості продукту.

Підходящі спеції для холодного копчення

Як правило, холодне копчення актуально в тих випадках, якщо продукт планують зберігати тривалий час. Рекомендується використовувати все той же список спецій, який був запропонований раніше. Однак якщо ви хочете поекспериментувати, у спеції для холодного копчення можуть входити лавровий лист, мускатний горіх - добавки, які чудово поєднуються з рибою. Крім того, для пікантності смаку можна додати трохи цукру в маринад.

Кількість, вид спецій вибирає кожна людина індивідуально.

Спеції для копчення риби

Кожен рибалка може похвалитися своїми секретами правильного копчення риби. Так, у його арсенал знань входить і власний набір приправ, які максимально розкривають смак риби, роблять його незвичайним і насиченим.

Для додаткового аромату деякі рекомендують розрізати черевце, щоб усередину покласти пучок зелені. Розмір пучка має залежати від розміру самої рибини. В якості зелені відмінно підійдуть:

  • селера (підходить для судака та щуки);
  • пагони часнику (використовується у свіжому та сухому вигляді);
  • зелений лук;
  • кріп (підходить для всіх сортів риби);
  • петрушка (поєднується з червоною рибою).

Однак важливо, щоб спеції для копчення риби не перебивали смак та аромат самого продукту. Саме тому не варто додавати занадто багато приправ. Що стосується смаку, ідеального набору спецій можна досягти експериментуючи з інгредієнтами. В основному всі комбінації універсальні, тому варто орієнтуватися на свій смак.

Тільки в процесі постійних експериментів можна знайти свій ідеальний набір приправ, який буде вам до душі.

Спеції для копчення риби в домашніх умовах

Спеції для копчення сала

У процедурі копчення сала багато людей обходяться однією сіллю. Але якщо ваша мета - створити цілий букет різних смаків і ароматів, то можна застосовувати й додаткові приправи. Наша рекомендація - використання часнику, як свіжого, так і сухого, чорного перцю, лаврового листа. Такі спеції для копчення сала є універсальними, і сподобаються будь-якій людині. З них рекомендовано зробити маринад. До часнику можна додати лавровий лист (подрібнений), ½ чайної ложки сухої гірчиці. Цукор також додається за смаком.

Спеції для копчення сала в домашніх умовах

Спеції для копчення курки

У процесі копчення курки прийнято використовувати різні спеції, оскільки будь-яка приправа зможе тільки підкреслити ніжний та дієтичний смак продукту. Ми рекомендуємо використовувати наступні спеції для копчення птиці:

  • кухонну сіль;
  • чорний перець;
  • лавровий лист;
  • сухий або свіжий часник.

Крім того, в супермаркетах зараз продаються вже готові суміші, в яких містяться найрізноманітніші спеції.

З будь-яких компонентів слід зробити маринад. Для цього спеції потрібно додати в воду, яку довести до кипіння і прокип'ятити протягом 3 хвилин. У готовий розсіл потрібно занурити курку. І залишити ще, як мінімум на 15 годин. При цьому, розчин з куркою все час повинен знаходитись у холодильнику.

Спеції для копчення курки в домашніх умовах

Спеції для копчення м'яса

Перш за все, потрібно приділити належну увагу підготовці м'яса до копчення. Під час копчення м'яса можна використовувати достатньо різноманітні спеції. Більше того, спосіб маринування продукту також відмінний - можна попередньо готувати розсіл і в ньому маринувати м'ясо, можна ж просто натерти шматок продукту спеціями безпосередньо перед копченням.

Набір інгредієнтів для маринаду досить класичний, як і для курки.

Ви можете додавати до універсальних компонентів селеру, майоран, куркуму, базилік, шафран, мелісу, чебрець і ін.

Спеції для копчення м'яса в домашніх умовах
Обране
У вашому списку бажань відсутні товари Наповніть його товарами
wish-list-empty.png
Очікує відгука
Інформацію отримано
tnx
Дякуємо, ваш відгук відправлено на модерацію.
Ваше замовлення
Інформацію отримано
tnx
Ми зв'яжемося з Вами якомога швидше