Найсмачніший рецепт свинячих вух гарячого копчення

Рецепти

Це дуже простий, але неймовірно смачний рецепт копчення свинячих вух. Все що вам потрібно – домашня коптильня. Її технологія проста до неможливості і легка у застосуванні. Головний секрет – свіжі продукти, ну і звичайно ж, надійний агрегат для домашнього копчення.

Копчені свинячі вушка, на мій смак, – це краща добавка до пива, яка іноді закінчується швидше, ніж наповнений келих. Домашній делікатес, приготований за моїм рецептом, смачний, хрусткий і абсолютно нешкідливий. Таку ж ароматну смакоту ви можете приготувати і вдома. Головне мати під рукою хорошу коптильню.

Отже, залишимо лірику позаду і перейдемо до поетапного рецепту копчення свинячих вух. Для початку підготуйте інгредієнти:

  • 2 свіжих свинячих вуха;
  • 1 цибулина;
  • 100 мл соєвого соусу;
  • 3 зубчики часнику;
  • набір спецій: запашний і чорний перець, 1 зірочка бадьяну, лавровий лист, сіль на смак;
  • 3 стебла кропу (зонтики повинні бути нерозкриті);
  • питна вода.

Як закоптити свинячі вушка? Послідовність дій

Що необхідно зробити першим? Підготувати м'ясний інгредієнт – обрізати сало, зняти зайвий жир у основі вух. Ретельно вимити продукт. 
Щоб швидко позбутися від зайвого “сміття” краще використовувати сталеву щітку. Щетину (якщо вона є) спалити на вогні. В ідеалі необхідно отримати чисті вушка світлого відтінку.
Далі справа за чарівницею – коптильнею гарячого копчення. Вона ніколи не підводить, свинячі вушка гарячого копчення кожного разу виходять бездоганними, ароматними, з чарівною пікантною ноткою і апетитною хрусткою скоринкою.
Моя коптильня-барбекю ProQ Amigo проста у використанні і не вимагає жодних підготовчих етапів. Але, якщо у вас інша звичайна або саморобна коптильня, то не забудьте застелити піддон коптильні фольгою.
Це не тільки звільнить вас від проблемного очищення дна після приготування, а й не зіпсує зовнішній вигляд вух (якщо вони прилипнуть до піддону, зняти їх без втрати шкіри мабуть не вийде). Самі вушка теж накрийте фольгою, щоб захистити від крапель нагару.

Поетапний рецепт, як коптити свинячі вушка

Перед тим, як коптити свинячі вушка, обов'язково проваріть їх 40-60 хвилин. Вони стануть ніжними, ароматними, з неповторним пряним смаком.
Підготовлений делікатес з травами, очищеною цибулиною, спеціями покладіть у посуд з підсоленою холодною водою і поставте на вогонь. Після закипання зменшіть вогонь до мінімальної позначки.

Соєвий соус краще додати у процесі варіння. Тоді свинячі вушка гарячого копчення досягнуть ідеальної «солоності». До того ж, якщо бульйон приправити соєвим соусом, то свинячі вушка вже після варки стануть красивого «загорілого» відтінку. 

Важливо! Врахуйте, що вушка вберуть всю сіль з концентрованого бульйону, тому не варто переборщувати з сіллю. Знайдіть баланс. 

Після гарячої бані свинячим вушкам треба охолонути. Для максимального насичення ароматом прянощів, раджу залишити вушка у бульйоні на півтори години.

Рецепт свинячих вух у коптильні буде вдалим, якщо ви висушите їх паперовим рушником, перед тим як відправите на копчення. Так вушка легко підсушити природним способом.

Як закоптити свинячі вушка у коптильні?

Проводити копчення зручно у простій коптильні з барбекю ефектом. Незважаючи на невеличку конструкцію і мінімум функцій, агрегат чудово справляється з поставленим завданням! Готова закуска виходить навіть смачнішою за традиційну м'ясну страву – шашлик/гриль на відкритому вогні, але сперечатися не буду – це справа смаку. 

На підготовлену підстилку з фольги викладіть суміш деревної тирси. Для копчення краще використовувати тирсу вільхи і черешні.

Змастивши рослинною олією решітку, акуратно розкладіть відварені пряні вушка. Накрийте фольгою і щільно закрийте кришку коптильні. Слідкуйте за температурним режимом. 

Якої температури дотримуватися не скажу, тому що коптильні у всіх різні і те, що підходить для однієї може не підійти іншій. Але однозначне НІ великій температурі. Досвід вже був і можу сказати, що вушка стали жорсткими, а весь жир витопився. 

Що стосується часу, то мій рецепт свинячих вух у коптильні ProQ Amigo передбачає повільне копчення. Так продукт стає м'яким і ніжним. А от швидке копчення гарантовано утворює нагар і надасть неприємне відчуття гіркоти вушкам. 

Після того, як ароматна і пікантна закуска буде готова, її можна нарізати смужками, приправити соусом з часником і подати до столу. Беріть рецепт на озброєння і вперед. Смачного апетиту! 

Поділіться у коментарях сподобалися вам свинячі вушка за моїм рецептом чи ні. Якщо у вас є свої напрацювані рецепти обов'язково напишіть. Може це ви експерт, а не я і мені є чому у вас повчитися.

Обране
У вашому списку бажань відсутні товари Наповніть його товарами
wish-list-empty.png
Очікує відгука
Інформацію отримано
tnx
Дякуємо, ваш відгук відправлено на модерацію.
Ваше замовлення
Інформацію отримано
tnx
Ми зв'яжемося з Вами якомога швидше