Сушені соуси

Рецепти

Рецепти від пані Ольги з Києва.

Кетчуп домашній
  • Сік помідорів – 6 літрів
  • Перець солодкий – 0,5кг (або 6-7шт.)
  • Перець гіркий – 2шт
  • Цибулина велика -1шт (піджарити на олії)

Перець перекрутити на м’ясорубку

Всю суміш варити 3-4 години, щоб уварилось в два рази.

Після уварювання у нас вийшло 2 (два) кг суміші

sushka_sous_2_600x450_01

На 1 (один) кг суміші додати:

а) за 30 хв. до кінця варки:

  • цукор - 70 гр,
  • сіль – 15 гр,
  • гвоздика – 1 шт,
  • перець горошок душистий – 1 шт
  • перець горошок чорний – 1 шт
  • кориця - щіпка
  • мускатний горіх - щіпка

б) за 10 хвилин до кінця варки:

  • укус - 40 гр
  • часник – 2 зубка

Для інформації:

  • 1 ст.л. солі = 30 грам
  • 1 ст.л. цукру = 25 грам
  • 1 ч.л. цукру = 10 грам
  • 1 ст.л. уксусу = 15 грам
  • 1 ч.л. уксусу = 5 грам

Інгредієнти:

  • помідори - 2кг,
  • морква середня – 4шт
  • цибуля - 2шт
  • перець солодкий, яблука - на свій смак.

Помідори порізати на половинки, моркву порізати дрібно, цибулю порізати на половину, а якщо велика – на 4 частини. Помити, порізати, тушити 2 години. Коли охолоне перекрутити через соковижималку 2 рази. Знову довести до кипіння.

Коли вже закипіло додати:

  • цукор - 0,5 стакану
  • сіль - 1 ст. л.
  • перець запашний (душистий) - 4 шт.
  • гвоздика - 4 шт.
  • лавровий лист -4 шт.
  • олія - 0,5 стакану
  • (перець запашний, гвоздику та лавровий лист краще перемолоти, але можна і так додавати)

Все разом перемішати і прокип’ятити близько чотирьох годин.

Дивимось на густоту соусу.

Доводимо до потрібної Вам консистенції. У нас із цієї суміші вийшло 4 півлітрових банки готової продукції (2 (два) літри соусу). Щороку ми готували цей смачний соус та консервували в банки. Для експерименту спробувала висушити як пастилу. Приємно здивувала мене сушарка Ezidri.

Потрібно рівномірно намастити піддон сушарки тонким шаром рослинної олії, інакше пастила прилипне до піддону (я використовувала для цього процесу ватні диски).

sushka_sous_1_600x506

Повільно вилили суміш на піддон. На один піддон сушарки Ezidri Snackmaker (FD500) налила 250-350 мл соусу. Якщо меньший об’єм насипати, то потім коли будете з піддону знімати - буде розриватись на частинки (на останньому фото де сушений соус видно тоненькі місця аж піддон проглядається – в тих місцях і розривався).

sushka_sous_3_600x450

Встановлюємо середню температуру (2-й режим Medium 50-55°С).

Пастила з соусу буде готова приблизно через 8-14 годин за рецептом. Нажаль, в мене немає можливості перевіряти частіше ніж вранці і ввечері, тому через добу вже був готовий соус сушений.

Щоб визначити ступінь готовності пастили, треба торкнутись пальцем до неї по центру – якщо не «чіпляється», то вже можна знімати.

Обережно знімаємо пастилу з піддону. Якщо вона прилипла, то потрібно або продовжити сушити або олія нерівномірно була розподілена на піддоні.

За рецептом пастилу краще зберігати в щільно закритих банках, пластикових контейнерах або в пакетах із зіпером (випустивши повітря).

Для експерименту я поклала у звичайний поліетиленовий пакет на кухню в шафі без холодильника. Зараз вже пройшло 4 місяці (сьогодні 14/07/15), а смак і аромат зовсім не змінилися.

Щоб відновити сушений соус треба покласти його в каструлю і залити водою (відповідно його початковій вазі) на кілька годин. Після цього можна трохи поварити соус на слабкому вогні. Це зробить його густим

На смак соус вийшов добрий. Можна на бутерброди класти, а можна до страв додавати чи в поход брати.

Рекомендую.

Обране
У вашому списку бажань відсутні товари Наповніть його товарами
wish-list-empty.webp
Очікує відгука
Інформацію отримано
thx.webp
Дякуємо, ваш відгук відправлено на модерацію.
Ваше замовлення
Інформацію отримано
thx.webp
Ми зв'яжемося з Вами якомога швидше
Ваше замовлення
An error occurred.
Page will reload in 5 seconds.