Сушена смородина
- смородина
- сушарка Ezidri
- час сушіння 46 годин
Як тільки не намагаються зберегти смородину на зиму: і розтирають з цукром, і заморожують; я б хотів описати рецепт сушеної смородини.
Чому сушена?
По-перше - це корисніше перших двох методів, а по-друге вона найменше займає місця після обробки, і для зберігання її не потрібно холодильників або об'ємних ємностей.
Для підготовки смородини до сушіння потрібно небагато часу та дій:
- Помити смородину;
- Викласти на лотки в один шар і дати стекти зайвій воді (близько 10 хвилин).
- Увімкнути сушарку для овочів і фруктів, встановити температуру на 55 С.
- Встановити лотки на базу сушарки.
- Через 45-48 годин вимкнути сушарку.
Детальніше та з фотографіями огляд як сушити смородину в сушарках овочів та фруктів Ezidri:
Спочатку я помив смородину, щоб зняти всі підсохлі хвостики, та й навіщо нам ягоди на яких могли сидіти різні комахи. Після цього виклав на лотки, щоб стекла вода.
Ось така густота ягід на лотку, вийшла в мене:
Після того як вода стекла з ягід смородини, встановлюємо лотки на базу і починаємо сушити при температурі 55 С.
Сушіння смородини процес тривалий, так як ягода ціла і тепле повітря не потрапляє в ягоду зсередини.
Якщо Ви хочете прискорити процес сушіння, то Вам потрібно перебити смородину в блендері (зруйнувати цілісність шкірки) і далі сушити пюре на піддоні.
Через 7 годин ягода змінила колір, але розмір і форма залишилися як у свіжої смородини.
Якщо ближче подивитися на смородину, то це виглядає ось так:
Через 15 годин практично всі ягоди почервоніли, але шкірка залишилася цілою:
Якщо ближче подивитися:
Ще через 6 годин. Загалом сушимо 31 годину:
Минуло 45 годин і наші ягоди абсолютно сухі.
Ягода смородини стала значно легшою. Сама ягода стала твердою та сухою.
Якщо ближче на готовий продукт подивитися, то він виглядає ось так:
Смачного!