Як підготувати м'ясо до копчення
Приготування спеціального соусу для копчення м'ясних продуктів – один із найважливіших аспектів, що дозволяють зберегти вологу, незважаючи на копчення. Також це ще й приємний смак, який можна створити, виходячи зі своїх гастрономічних переваг і улюблених спецій в тому числі. Далі піде мова про те, як треба готувати м'ясо до копчення, а також про різноманітні рецепти копчення в домашніх умовах.
При виборі необхідних інгредієнтів для приготування маринаду в першу чергу потрібно орієнтуватися на особисті смакові переваги. Потім – на наявність тих чи інших продуктів (трав наприклад) залежно від пори року. Дуже важливо досягти правильного співвідношення всіх базових продуктів, щоб у підсумку вийшов пікантний та витончений смак.
Оливкова олія, суміш різних трав, часнику та ароматного перцю – один із базових рецептів приготування маринаду. Обов'язковим є правильно розрахувати необхідну кількість рідини. Адже у нашому випадку волога грає головну роль, перешкоджаючи надмірній сухості м'ясних продуктів. В ідеалі, це повинно бути 250 мл води на 5 кг м'яса.
Маринад має настоятися хоча б 3-4 години, для того щоб м'ясо вбрало всі аромати спецій та трав, а також корисні властивості оливкової олії. Це буде краща підготовка до копчення м'ясних продуктів у себе на кухні.
Технологія приготування копченостей вдомаТехнологія копчення в першу чергу залежить від того, яке м'ясо Ви хочете отримати: з присмаком гілок чи трав, з мінімальною кількістю жиру або в міру жирне, з додаванням яких спецій і т.д.
Найчастіше, температура копчення повинна знаходитися у діапазоні 50-60 градусів, якщо слідувати правильній технології для приготування смачного та поживного м'яса.
Домашня коптильня гарячого копчення – одна з кращих інвестицій для наступних кулінарних експериментів з м'ясом. Ви зможете приготувати корисний продукт прямо у себе вдома, при цьому зробивши його на свій смак.
Головне – дотримуватися пропорцій у маринаді, і передчасно покласти деревину на деко для копчення. В ідеалі вона не повинна містити смоли.
Копчене м'ясо – незважаючи на різні стереотипи у сучасній літературі, це достатньо корисний продукт, що містить необхідні для організму людини кислоти. Воно позбавлене зайвого жиру та, завдяки своїй поживності, дозволяє надовго втамувати голод.