Гуляш по-угорськи в казані

Рецепти

Час приготування:  3 години;

Інгредієнти: свинячі ребра, м'ясо (яловичина, свинина), томатний сік, кмин, часник, паприка, перець, цибуля, помідори.

Magyar Gulyás або гуляш по-угорськи в коптильні ProQ

Угорщина чудова і працьовита країна зі своєю цікавою історією. А ще у угорців особлива смачно-гостра кухня. Кожен, хто побував там, назавжди запам'ятовує основну страву - ГУЛЯШ. Сам по собі гуляш перше та друге; якщо в процесі приготування залишаємо більше рідини - перше, менше - друге.

Загалом, я вирішив приготувати гуляш на багатті, а точніше у казані своєї коптильні ProQ.

Прочитавши безліч рецептів, поспілкувавшись зі своїм другом, який кілька років прожив у Будапешті та вміє чудово готувати, я отримав більш-менш правильний рецепт угорського гуляшу.

Яким повинен бути угорський гуляш?

Гуляш повинен бути в міру гострим, з м'яким м'ясом (необхідно довго тушкувати), густим (наваристим) і головне він повинен бути - СМАЧНИМ.

Для приготування гуляшу мені знадобилося:

ingredienty-glia-guliasha

Практично всі продукти ви бачите на столі, крім ребер. Ребра ще коптяться у коптильні. Як я коптив свинячі ребра можна прочитати в цьому огляді.

 

З чого потрібно починати приготування?

На першому етапі необхідно обваляти м'ясо в паприці та дати вбратися спеціям якомога більше часу (принаймні 1 годину), за цей час Ви встигнете все почистити, нарізати та розпалити вугілля у коптильні.

paprika-meet

 

І отже коптильня у нас готова, ребра закопчені, продукти нарізані, (пиво в холодильнику, вино - сховано).

Починаємо приготування!

Висипаємо у казан ребра та обсмажуємо їх, щоб вони віддали жир (на цьому жирі ми й будемо все готувати) ніяка олія нам не знадобиться. Жиру від ребер буде більш ніж достатньо.

proq-ribs

 

Після того, як ребра віддали жир, додаємо цибулю

proq-guliash-onion

 

та обсмажуємо до "золотистого" стану.

Після цього додаємо дрібно нарізаний часник

proq-guliash-garlic

 

Я спеціально продумав рецепт таким чином, щоб продукти додавати поступово у казан. Щоб не було такого: дістаньте цибулю, обсмажте м'ясо, потім злийте... У нас все виміряно і поступово додається у казан.

Отак воно собі смажиться

proq-guliash-meet-onion-garlic

Можна додати трохи томатного соку. Ну раз сам написав - можна. 

Додаю.

proq-guliash-tomato-juice

 

Висипаю у казан все м'ясо замариноване в паприці. Томатного соку повинно бути стільки, щоб м'ясо тушкувалося, а не варилося. Тоді ми отримаємо м'ясо з м'якими волокнами, яке буде танути у роті. 

proq-guliash-tomato-juice-full

 

Що у нас вийшло на даний момент?

Ми обсмажили ребра, цибулю та часник. Додали мариноване в паприці м'ясо та залили все томатним соком.

Тепер треба підтримувати повільне кипіння.

proq-guliash-cooking

 

Солимо, перчимо та додаємо кмин. Без кмину гуляш не гуляш.

proq-guliash-pepper

 

Гуляш ми готуємо майже 2 години вже, можна додавати помідори.

proq-guliash-tomatos

 

Як тільки помідори трохи проварилися, ми їх перемішуємо та запускаємо до приготування солодкий перець.

proq-guliash-sweet-pepper

 

Далі питання у приготуванні гуляшу зашло у тупик.

Так як у Угорщині я їв кілька варіантів гуляшу: є рецепт з картоплею та без.

Але діти затребували більш українізований варіант, і картоплю довелося додати.

proq-guliash-potato

 

Після додавання картоплі час приготування збільшився ще на 40 хвилин

Для м'яса ці 40 хвилин були абсолютно не зайвими, так що: що робиться - робиться до кращого.

proq-guliash-finish

 

Чого тільки не зробиш заради дітей

proq-guliash-children

 

Смачного!!!

 

P.S. На завершення.

8 літровий казан з'їли за один раз. Діти не пішли з-за столу, поки не побачили дно.

Смачно чи вийшло? Дуже.

Але найголовніше це було ЦІКАВО.

Готували всі і старий і молодий, і навіть найменша - сховалася за пляшкою.

  • М'ясо (свинина та яловичина)
  • перець солодкий, помідори
  • цибуля
  • часник
  • паприка (багато)
  • кмин
  • томатний сік
  • ОБОВ'ЯЗКОВО!!! копчені свинячі ребра
Обране
У вашому списку бажань відсутні товари Наповніть його товарами
wish-list-empty.webp
Очікує відгука
Інформацію отримано
thx.webp
Дякуємо, ваш відгук відправлено на модерацію.
Ваше замовлення
Інформацію отримано
thx.webp
Ми зв'яжемося з Вами якомога швидше
Ваше замовлення
An error occurred.
Page will reload in 5 seconds.