Гуляш по-угорськи в казані
Час приготування: 3 години;
Інгредієнти: свинячі ребра, м'ясо (яловичина, свинина), томатний сік, кмин, часник, паприка, перець, цибуля, помідори.
Magyar Gulyás або гуляш по-угорськи в коптильні ProQ
Угорщина чудова і працьовита країна зі своєю цікавою історією. А ще у угорців особлива смачно-гостра кухня. Кожен, хто побував там, назавжди запам'ятовує основну страву - ГУЛЯШ. Сам по собі гуляш перше та друге; якщо в процесі приготування залишаємо більше рідини - перше, менше - друге.
Загалом, я вирішив приготувати гуляш на багатті, а точніше у казані своєї коптильні ProQ.
Прочитавши безліч рецептів, поспілкувавшись зі своїм другом, який кілька років прожив у Будапешті та вміє чудово готувати, я отримав більш-менш правильний рецепт угорського гуляшу.
Яким повинен бути угорський гуляш?
Гуляш повинен бути в міру гострим, з м'яким м'ясом (необхідно довго тушкувати), густим (наваристим) і головне він повинен бути - СМАЧНИМ.
Для приготування гуляшу мені знадобилося:
![ingredienty-glia-guliasha ingredienty-glia-guliasha](https://pim.mamed.com.ua:8443/ec/images/1940-ingredienty-glia-guliasha.webp)
Практично всі продукти ви бачите на столі, крім ребер. Ребра ще коптяться у коптильні. Як я коптив свинячі ребра можна прочитати в цьому огляді.
З чого потрібно починати приготування?
На першому етапі необхідно обваляти м'ясо в паприці та дати вбратися спеціям якомога більше часу (принаймні 1 годину), за цей час Ви встигнете все почистити, нарізати та розпалити вугілля у коптильні.
![paprika-meet paprika-meet](https://pim.mamed.com.ua:8443/ec/images/1636-paprika-meet.webp)
І отже коптильня у нас готова, ребра закопчені, продукти нарізані, (пиво в холодильнику, вино - сховано).
Починаємо приготування!
Висипаємо у казан ребра та обсмажуємо їх, щоб вони віддали жир (на цьому жирі ми й будемо все готувати) ніяка олія нам не знадобиться. Жиру від ребер буде більш ніж достатньо.
![proq-ribs proq-ribs](https://pim.mamed.com.ua:8443/ec/images/4379-proq-ribs.webp)
Після того, як ребра віддали жир, додаємо цибулю
![proq-guliash-onion proq-guliash-onion](https://pim.mamed.com.ua:8443/ec/images/4590-proq-guliash-onion.webp)
та обсмажуємо до "золотистого" стану.
Після цього додаємо дрібно нарізаний часник
![proq-guliash-garlic proq-guliash-garlic](https://pim.mamed.com.ua:8443/ec/images/1980-proq-guliash-garlic.webp)
Я спеціально продумав рецепт таким чином, щоб продукти додавати поступово у казан. Щоб не було такого: дістаньте цибулю, обсмажте м'ясо, потім злийте... У нас все виміряно і поступово додається у казан.
Отак воно собі смажиться
![proq-guliash-meet-onion-garlic proq-guliash-meet-onion-garlic](https://pim.mamed.com.ua:8443/ec/images/3669-proq-guliash-meet-onion-garlic.webp)
Можна додати трохи томатного соку. Ну раз сам написав - можна.
Додаю.
![proq-guliash-tomato-juice proq-guliash-tomato-juice](https://pim.mamed.com.ua:8443/ec/images/3015-proq-guliash-tomato-juice.webp)
Висипаю у казан все м'ясо замариноване в паприці. Томатного соку повинно бути стільки, щоб м'ясо тушкувалося, а не варилося. Тоді ми отримаємо м'ясо з м'якими волокнами, яке буде танути у роті.
![proq-guliash-tomato-juice-full proq-guliash-tomato-juice-full](https://pim.mamed.com.ua:8443/ec/images/3450-proq-guliash-tomato-juice-full.webp)
Що у нас вийшло на даний момент?
Ми обсмажили ребра, цибулю та часник. Додали мариноване в паприці м'ясо та залили все томатним соком.
Тепер треба підтримувати повільне кипіння.
![proq-guliash-cooking proq-guliash-cooking](https://pim.mamed.com.ua:8443/ec/images/4221-proq-guliash-cooking.webp)
Солимо, перчимо та додаємо кмин. Без кмину гуляш не гуляш.
![proq-guliash-pepper proq-guliash-pepper](https://pim.mamed.com.ua:8443/ec/images/2601-proq-guliash-pepper.webp)
Гуляш ми готуємо майже 2 години вже, можна додавати помідори.
![proq-guliash-tomatos proq-guliash-tomatos](https://pim.mamed.com.ua:8443/ec/images/2755-proq-guliash-tomatos.webp)
Як тільки помідори трохи проварилися, ми їх перемішуємо та запускаємо до приготування солодкий перець.
![proq-guliash-sweet-pepper proq-guliash-sweet-pepper](https://pim.mamed.com.ua:8443/ec/images/2069-proq-guliash-sweet-pepper.webp)
Далі питання у приготуванні гуляшу зашло у тупик.
Так як у Угорщині я їв кілька варіантів гуляшу: є рецепт з картоплею та без.
Але діти затребували більш українізований варіант, і картоплю довелося додати.
![proq-guliash-potato proq-guliash-potato](https://pim.mamed.com.ua:8443/ec/images/3829-proq-guliash-potato.webp)
Після додавання картоплі час приготування збільшився ще на 40 хвилин
Для м'яса ці 40 хвилин були абсолютно не зайвими, так що: що робиться - робиться до кращого.
![proq-guliash-finish proq-guliash-finish](https://pim.mamed.com.ua:8443/ec/images/1784-proq-guliash-finish.webp)
Чого тільки не зробиш заради дітей
![proq-guliash-children proq-guliash-children](https://pim.mamed.com.ua:8443/ec/images/2711-proq-guliash-children.webp)
Смачного!!!
P.S. На завершення.
8 літровий казан з'їли за один раз. Діти не пішли з-за столу, поки не побачили дно.
Смачно чи вийшло? Дуже.
Але найголовніше це було ЦІКАВО.
Готували всі і старий і молодий, і навіть найменша - сховалася за пляшкою.
- М'ясо (свинина та яловичина)
- перець солодкий, помідори
- цибуля
- часник
- паприка (багато)
- кмин
- томатний сік
- ОБОВ'ЯЗКОВО!!! копчені свинячі ребра