Стейки свинини та індички гарячого копчення
Свинячі стейки
Стейки індички
Сіль, лимон, перець, мед.
Щепа: вільха і вишня.
Свинячі та індичі стейки гарячого копчення.
Даний рецепт прислав нам Ігор з Києва, який подарував цю коптильню своїй дружині. Але, по правді кажучи, нам здається, що коптить він сам, а подарунок був приводом :-) щоб коптильня опинилася у нього вдома. За що йому велике спасибі.
Рецепт дуже простий і дуже смачний.
Для приготування стейків гарячого копчення у Ігоря було:
- Стейк свинячий
- Стейк індички
- Коптильня ProQ Amigo
- Щепа вільхи та вишні.
- Час приготування 3 години.
Спершу необхідно приготувати маринад для м'яса.
Маринад для свинини: сіль, суміш перців, спеції для буженини.
Маринад для індички: сіль, суміш перців, сік 1 лимона, 2ч/л меду, 2 зубчики часнику
Всі інгредієнти змішати, натерти м'ясо і поставити на ніч у холодильник.
Коптити 3 години на вільховій і вишневій щепі.
Фотозвіт про копчення свинини та індички.
Беремо коптильню ProQ Amigo
Викладаємо вугілля у нижню частину коптильні.
Поклали на решітку заздалегідь замариновані продукти
Через 2 години копчення отримуємо ось такий результат
Додамо трохи овочів
Через годинку забираємо м'ясо, а овочі нехай трохи прокоптяться ще.
Ось тепер все готово.
Смачного.
P.S. Ігор у відгуку написав, що сусіди по дачі стають у чергу, щоб понюхати аромат!
```