Морський окунь - гаряче копчення

Рецепти

Інгредієнти:

  • морський окунь (7 штук);
  • сіль;
  • коптильня ProQ Frontier;
  • тріски вільхові.

Час приготування: 1 година 15 хвилин.

Давно хотів закоптити морського окуня. Це бажання мене не покидало з останньої поїздки в Коктебель, де на базарі морський окунь є найбільш продаваною та купуваною рибою. Але купувати на базарі невідомо ким і як закопчений продукт... бажання мінімум і страшно. В результаті чого було куплено 7 тушок окуня і посолено.

Ось так виглядали окунці після посолу:

Після чого я запустив свою коптильню гарячого копчення та виклав окунів на двох ярусах (дуже часто копчу в одній секції, але тут їх виявилося багато).

Перед тим як викласти рибу в коптильню, я розпалив вугілля, насипав тріски в коробку, налив кип'ячену воду в гідробар'єр та після цього на решітки викладав рибку.

Спершу на нижній ярус:

а потім і на верхній:

Коптити окуня не дуже довго, так як риба морська і є швидкого приготування. Весь процес у мене зайняв близько 1,5 годин при температурі 110 С.

Ось так рибка виглядала через 40 хвилин копчення.

А ось так через ще через 30 хвилин:

В результаті ми отримуємо найсмачнішого морського окуня.

Описувати смакові якості приготованого продукту немає сенсу, так як краще раз спробувати, ніж сто разів прочитати.

```
Обране
У вашому списку бажань відсутні товари Наповніть його товарами
wish-list-empty.png
Очікує відгука
Інформацію отримано
tnx
Дякуємо, ваш відгук відправлено на модерацію.
Ваше замовлення
Інформацію отримано
tnx
Ми зв'яжемося з Вами якомога швидше