Середньоземноморський рецепт курки. Гаряче копчення
Перший рецепт із книжки інструкцій до коптильні ProQ, пробуємо
Інгредієнти:
- Ціла куряча тушка;
- Соус "Песто"
Соус "Песто" (Ви також можете використовувати готовий соус "Песто")
Помістіть усі інгредієнти в блендер і змішайте до утворення пасти.
Приправа(можна використовувати готові спеції, підходящі для курячого м'яса)
Змішайте усі інгредієнти вручну в мисці.
1 велика курка (попередньо розморожена до кімнатної температури)
Підготовка: послабивши трохи шкіру, натріть соусом "Песто" під шкірою курки. Добре натріть курку, щоб соус рівномірно розподілився. Потім добре натріть приправою, соус допоможе їй краще утриматися на курці.
Покладіть птицю на решітку або поставте курку на підставку для птиці, підготовленої Вами коптильні (наберіть води в ємкість, вугілля повинні бути світло-сірого кольору). Закрийте кришку, відкрийте нижню двірці і підкиньте трохи тирси плодових дерев для надання аромату диму. Температурний режим у межах 95-120 °C (200-250 °F) дозволяє приготувати курку чудової якості та смаку протягом 3,5 годин.
Для перевірки готовності страви використовуйте термометр.
Порада: не розрізайте курку, принаймні протягом 10 хвилин після її приготування.
- 3 чашки свіжих листів базиліка (не утрамбовувати)
- 3 ст.л. слегка підсмажених кедрових горішків
- 2 зубчики подрібненого часнику
- ½ склянки свіжого тертого сиру Пармезан
- ½ склянки оливкової олії
- Сіль і перець за смаком
- 1 ст.л. морської солі
- 1 ½ ст.л. подрібнених горошин перцю
- 1 ст.л. сушеного розмарину
- 1 ст.л. сушеного орегано
- 1 ст.л. меленого коріандру
- Якщо ви хочете погостріше, додайте подрібнений перець чилі.