Сушена смородина

Рецепти
Що буде потрібно для приготування:
  • смородина
  • сушарка Ezidri
  • час сушіння 46 годин

Як тільки не намагаються зберегти смородину на зиму: і розтирають з цукром, і заморожують; я б хотів описати рецепт сушеної смородини.

 Чому сушена?

    По-перше - це корисніше перших двох методів, а по-друге вона найменше займає місця після обробки, і для зберігання її не потрібно холодильників або об'ємних ємностей.

Для підготовки смородини до сушіння потрібно небагато часу та дій:

  • Помити смородину;
  • Викласти на лотки в один шар і дати стекти зайвій воді (близько 10 хвилин).  
  • Увімкнути сушарку для овочів і фруктів, встановити температуру на 55 С. 
  • Встановити лотки на базу сушарки.
  • Через 45-48 годин вимкнути сушарку.

      Детальніше та з фотографіями огляд як сушити смородину в сушарках овочів та фруктів Ezidri:

     Спочатку я помив смородину, щоб зняти всі підсохлі хвостики, та й навіщо нам ягоди на яких могли сидіти різні комахи. Після цього виклав на лотки, щоб стекла вода.

Ось така густота ягід на лотку, вийшла в мене:

Після того як вода стекла з ягід смородини, встановлюємо лотки на базу і починаємо сушити при температурі 55 С.

sushenaya-smorodina-nachalo

Сушіння смородини процес тривалий, так як ягода ціла і тепле повітря не потрапляє в ягоду зсередини.

Якщо Ви хочете прискорити процес сушіння, то Вам потрібно перебити смородину в блендері (зруйнувати цілісність шкірки) і далі сушити пюре на піддоні.

     Через 7 годин ягода змінила колір, але розмір і форма залишилися як у свіжої смородини.

sushenaya-smorodina-cherez-5-chasov

     Якщо ближче подивитися на смородину, то це виглядає ось так:

sushenaya-smorodina-cherez-5-chasov-blige

Через 15 годин практично всі ягоди почервоніли, але шкірка залишилася цілою:

sushenaya-smorodina-cherez-10-chasov

Якщо ближче подивитися:

sushenaya-smorodina-cherez-10-chasov-blige

Ще через 6 годин. Загалом сушимо 31 годину:

sushenaya-smorodina-cherez-19-chasov

     Минуло 45 годин і наші ягоди абсолютно сухі. 

     Ягода смородини стала значно легшою. Сама ягода стала твердою та сухою. 

sushenaya-smorodina-gotovo

     Якщо ближче на готовий продукт подивитися, то він виглядає ось так:

sushenaya-smorodina-gotovo-blige

Смачного!

Обране
У вашому списку бажань відсутні товари Наповніть його товарами
wish-list-empty.webp
Очікує відгука
Інформацію отримано
thx.webp
Дякуємо, ваш відгук відправлено на модерацію.
Ваше замовлення
Інформацію отримано
thx.webp
Ми зв'яжемося з Вами якомога швидше