Як вибрати домашній млин для зерна

Поради

Зміст:

  1. Як вибрати домашню млинницю: розглядаємо конструкцію
  2. Як вибрати млинницю для борошна за типом
  3. Як вибрати домашню млинницю за помелом
  4. Як вибрати домашню млинницю для різного застосування

Сучасна млинниця для домашнього використання – важливий пристрій для цінителів здорової їжі. Завдяки приладу з бобових та зерен злакових культур легко можна отримати домашнє борошно необхідного вам помелу. Також можна зробити натуральні пластівці – популярний продукт здорового харчування. Головне – використовувати її лише за призначенням. Про те, як правильно вибрати млинницю для зерна та на що звернути увагу – розповімо в даній статті.

млинниця для борошна

Основна цінність пристроїв – швидкість та варіативність помелу інгредієнтів. Можливе отримання наступних видів борошна:

  • горохового;
  • рисового;
  • кукурудзяного;
  • гречаного;
  • житнього;
  • ячмінного.

Якщо вибирати модель з додатковими зернодавилками, то можна приготувати і натуральні пластівці.

Як вибрати домашню млинницю? Розглядаємо конструкцію

Щоб зробити правильний вибір з урахуванням особистих переваг та потреб, необхідно розуміти конструкцію та призначення основних елементів млинниці. Не менш важливо мати уявлення про матеріали, а також про потужність електричних моделей.

Конструктивні особливості, на які слід звернути особливу увагу при виборі пристрою:

1. Жорна.

Найбільш міцний та зносостійкий варіант – це кам'яні жорна з благородного корунду. Природний матеріал посилює комбінацію кераміки та коксу. Альтернативні варіанти: метал, базальт або граніт, які мають хорошу міцність та водовідштовхувальні властивості.

млинниця для зерна

2. Матеріал. Зверніть увагу на корпус. Сучасні побутові млинниці можуть мати 2 види «оправи»:

  • дерев'яну: букову, липову або кедрову (корпус виготовляють із деревини, обробленої спеціальними оліями, які подовжують термін експлуатації млинниці для зерна та підвищують міцність);
  • пластикову (більш доступну за ціною).

3. Продуктивність.

Можна вибрати побутову млинницю з ручним керуванням, однак електричні порадують більш високими показниками продуктивності (від 90 до 200 г/хвилину). Наприклад, при потужності пристрою 360 Вт/230 В за хвилину роботи млинниця видасть 125 г готового борошна. Більш потужні професійні моделі здатні помолоти до 2 кг за хвилину.

Для домашнього використання достатньо буде млинниці потужністю 360 Вт/230 В. Для супермаркетів та міні-пекарень уже необхідні пристрої з більш високими параметрами продуктивності – 600 Вт/230 В.

Як вибрати млинницю для борошна за типом?

домашня млинниця

Найчастіше вибір пристрою залежить від того, що перемелюється в борошно. Всього можна виділити 3 види млинниць:

  • ручні;
  • що працюють від мережі;
  • комерційні зі складним та потужним механізмом.

Вибираючи ручну модель, варто враховувати, що вона не підходить для помолу масличних культур та прянощів.

Електричні прилади вибирають за призначенням:

  • для спецій;
  • для борошна.

Третя категорія комерційних пристроїв включає в себе потужні прилади, адаптовані для різних варіантів запуску, у тому числі і ручного.

Також виробники пропонують електромлинниці:

  • універсальні;
  • спеціалізовані (отримують виключно зернове борошно з не масличних культур).

Деякі удосконалені моделі оснащують підсвіткою.

Як вибрати домашню млинницю за помелом?

млинниця для борошна

Практично будь-яка модель млинниці дозволяє регулювати ступінь помелу:

  • грубу;
  • середню;
  • найдрібнішу.

Ступінь подрібнення при цьому вимірюють пробою сита, встановленого німецьким стандартом DIN 10765. Відповідно до сорту зерен помел отримується крупний (гранульований) або більш дрібний, оксамитовий.

У технічних характеристиках пристроїв також вказується продуктивність помелу. Цей показник дозволяє порівняти, кількість зерен, перемелених на грубій та на дрібній установці.

Як вибрати домашню млинницю для різного застосування?

домашня млинниця

Якщо необхідно перемолоти масловмісні злаки або горіхи, то рекомендується вибирати моделі з металевими валиками, замість кам'яних жорен. Елементи з звичайного каменя швидко забиваються, і процес помелу стає малоефективним.

Для таких завдань підходять також комбіновані млинниці, що дозволяють приготувати і борошно, і пластівці. При необхідності одночасного виконання двох функцій (помелу і плющення зерна), рекомендуємо вибирати елітні двигунові моделі КоМо. При всій багатофункціональності, такі пристрої радують компактними розмірами.

Важливо! Правило для всіх одне! Щоб видалити крупинки помелу і захистити борошно від запліснявіння, необхідно іноді проводити чистку камери розмолу. Для очищення жорен або валиків від борошняного нальоту, слід періодично пропускати зерно через грубу установку. Ідеальний варіант – рис. Грубі установки провокують високі вібрації, сприяючі звільненню камери від залишків помелу.

Обране
У вашому списку бажань відсутні товари Наповніть його товарами
wish-list-empty.png
Очікує відгука
Інформацію отримано
tnx
Дякуємо, ваш відгук відправлено на модерацію.
Ваше замовлення
Інформацію отримано
tnx
Ми зв'яжемося з Вами якомога швидше