Як підготувати м'ясо до копчення

Поради

Приготування спеціального соусу для копчення м'ясних продуктів – один із найважливіших аспектів, що дозволяють зберегти вологу, незважаючи на копчення. Також це ще й приємний смак, який можна створити, виходячи зі своїх гастрономічних переваг і улюблених спецій в тому числі. Далі піде мова про те, як треба готувати м'ясо до копчення, а також про різноманітні рецепти копчення в домашніх умовах.

При виборі необхідних інгредієнтів для приготування маринаду в першу чергу потрібно орієнтуватися на особисті смакові переваги. Потім – на наявність тих чи інших продуктів (трав наприклад) залежно від пори року. Дуже важливо досягти правильного співвідношення всіх базових продуктів, щоб у підсумку вийшов пікантний та витончений смак.

Оливкова олія, суміш різних трав, часнику та ароматного перцю – один із базових рецептів приготування маринаду. Обов'язковим є правильно розрахувати необхідну кількість рідини. Адже у нашому випадку волога грає головну роль, перешкоджаючи надмірній сухості м'ясних продуктів. В ідеалі, це повинно бути 250 мл води на 5 кг м'яса.

Маринад має настоятися хоча б 3-4 години, для того щоб м'ясо вбрало всі аромати спецій та трав, а також корисні властивості оливкової олії. Це буде краща підготовка до копчення м'ясних продуктів у себе на кухні.

Технологія приготування копченостей вдома

Технологія копчення в першу чергу залежить від того, яке м'ясо Ви хочете отримати: з присмаком гілок чи трав, з мінімальною кількістю жиру або в міру жирне, з додаванням яких спецій і т.д.

Найчастіше, температура копчення повинна знаходитися у діапазоні 50-60 градусів, якщо слідувати правильній технології для приготування смачного та поживного м'яса.

Домашня коптильня гарячого копчення – одна з кращих інвестицій для наступних кулінарних експериментів з м'ясом. Ви зможете приготувати корисний продукт прямо у себе вдома, при цьому зробивши його на свій смак.

Головне – дотримуватися пропорцій у маринаді, і передчасно покласти деревину на деко для копчення. В ідеалі вона не повинна містити смоли.

Копчене м'ясо – незважаючи на різні стереотипи у сучасній літературі, це достатньо корисний продукт, що містить необхідні для організму людини кислоти. Воно позбавлене зайвого жиру та, завдяки своїй поживності, дозволяє надовго втамувати голод.

Очікує відгука
Інформацію отримано
thx.webp
Дякуємо, ваш відгук відправлено на модерацію.
Ваше замовлення
Інформацію отримано
thx.webp
Ми зв'яжемося з Вами якомога швидше
Ваше замовлення
An error occurred.
Page will reload in 5 seconds.