Паелья або плов по-іспанськи

Рецепти

Інгредієнти: рис, морепродукти, куряче філе, помідори, перець солодкий, зелений горошок, цибуля ріпчаста, оливкова олія і біле вино

Коптильні ProQ настільки багатофункціональні, що іноді я дивуюся, що ще можна приготувати в цьому пристрої.

Моя коптильня практично замінила мені мангал. Якщо я приїжджаю на дачу ввечері і треба досить швидко приготувати м'ясо (поки діти не заснули), то варіант приготувати: стейки, рибу або курку в нижній її частині найпростіший і швидкий. Але зараз не про це.

Я давно хотів приготувати нестандартну для коптильні страву, яка розширила б можливості гриль-коптильні-барбекю.... Розуміючи конструкцію ProQ-ки: є нижня частина з вугіллям, а над нею чаша для води, було вирішено приготувати у "коптильні" плов. Але не просто плов, а ПАЕЛЬЮ.

І отже, в магазині для приготування плову по-іспанськи було придбано:

ingredients-paelija_03

Чим зручна коптильня ProQ, хоча тепер я б її назвав казан-мангал, тим що дуже легко регулювати температуру приготування, але про це трохи пізніше.

Далі....

Все відкриваємо, миємо, чистимо і ріжемо на невеликі шматочки - кубиками. Має вийти приблизно так:

ingredients-paelija-cut-gorizontal

Запускаємо агрегат!

Розпалили вугілля, засипали його в кошик, поставили середню частину і чашу. Відкрили всі повітряні канали, щоб нагнітати максимальну кількість повітря і мати найвищу температуру.

Все готово для початку.

В чашу в яку при копченні ми заливаємо воду, тепер наливаємо оливкову олію і кидаємо кілька роздавлених зубчиків часнику. Обсмажуємо їх до золотистого кольору, щоб часник передав олії свій аромат.

kazan-proq_499x356

Після цього додаємо в казан морепродукти і трохи обсмажуємо їх. Після чого прибираємо в окрему посудину разом з соком і починаємо найголовніший процес. 

20150509_145034_499x665

Тепер ми будемо тільки додавати продукти нічого не прибираємо, але кожного разу ретельно перемішуємо.

Першим на черзі у нас ріпчаста цибуля. Її обсмажуємо:

20150509_145755_499x374

Коли цибуля підсмажилася, висипаємо в нього курку і знову ж таки обсмажуємо на сильному вогні.

20150509_150133_499x374

Обов'язково все перемішуємо, щоб не пригоріло.

20150509_151734_499x374_01

Через 5-7 хвилин, відсуваємо курку в сторону і додаємо солодкий перець

20150509_152157_499x374

Перець обов'язково обсмажуємо, щоб трохи припекло.

20150509_152247_499x374

Перець, курку з цибулею в сторону. Додаємо помідори. Як я вже казав, помідори мають бути очищені від шкірки і порізані на кубики.

20150509_152511_499x374_01

Перець потихеньку змішуємо з куркою, а помідорам даємо запектися окремо.

20150509_152543_499x374

Через пару хвилин перемішуємо помідори з основними продуктами. Томатний сік надасть м'якість м'ясу.

20150509_152750_499x374

РИС В СТУДІЮ!

Паелья це не просто рисова каша з куркою і мідіями, це витвір кулінарного мистецтва. Тому все залежить від сорту використовуваного рису і його технології приготування.

20150509_152935_499x374

Після того як ви висипали рис у казан, його треба дуже добре перемішати з продуктами і дати 2 хвилини обсмажитися без води. Соку від м'яса та овочів буде достатньо, щоб він не пригорів.

20150509_152950_499x374

Тепер можна додавати воду і солити

20150509_153141_499x665

Перші 5-7 хвилин необхідно готувати на сильному вогні, щоб паелья сильно кипіла.

20150509_153255_499x665

Після того як рис прийняв воду, температуру треба знижувати. Для цього у мене в "коптильні" є повітряні клапани. При їх закритті повітря перестає надходити до вугілля і температура падає.

А щоб градус знизився швидше і смачніше, додаємо 250-300 мл білого сухого смачного і холодного вина.

20150509_153429_499x665

Є трохи часу на відпочинок. Скажу чесно, що за приготуванням обіду слідкувала вся родина, тому коли настав кульмінаційний момент додавання вина - не втрималися.... посуд дуже швидко знайшли.

20150509_154001_499x665

Після сто-двадцяти грамів за ідею приготування паельї на багатті, все пішло набагато швидше.

Тепер все всипалося в казан, незначно ВМІШУЮЧИ нові продукти в рис. Головне не перемішувати!!!

Привіт зелений горошок.

20150509_155120_499x374_01

Потім морепродукти

20150509_155420_499x374

І, нарешті, проба пера

20150509_155754_499x374

Отже все. Смачного!

20150509_160544_499x374

Обране
У вашому списку бажань відсутні товари Наповніть його товарами
wish-list-empty.webp
Очікує відгука
Інформацію отримано
thx.webp
Дякуємо, ваш відгук відправлено на модерацію.
Ваше замовлення
Інформацію отримано
thx.webp
Ми зв'яжемося з Вами якомога швидше
Ваше замовлення
An error occurred.
Page will reload in 5 seconds.