Сушене куряче філе - сушимо м'ясо

Рецепти

Інгредієнти:

  • Куряче філе 4 кг.
  • Сіль близько 60 г;
  • Перець чорний;
  • Часник;
  • Соєвий соус 100-150 грамів.

Продовжую свою рубрику "Сушимо м'ясо", до цього ми робили сушене м'ясо з яловичини

На цій сторінці ми розберемося: як сушити куряче м'ясо, який вихід готової продукції?

Хотілося б відразу звернути Вашу увагу, що рубрика "Сушимо м'ясо" в першу чергу спрямована на те, щоб навчити або підказати як можна допомогти хлопцям в АТО. Поки одні сподіваються, що держава всіх і всім забезпечить, інші - роблять.

І так, сушена курка (філейна частина курки).

Підготовка курячого філе до сушіння

В магазині, де я купую курку, філейна частина не завжди ідеальна. Вона має невелику кількість жиру, плівки і невеликого придатку. Тому м'ясо необхідно помити і вичистити.

  • Очистити куряче філе від плівки і зняти весь жир
  • Очищені частини викладаємо в морозильну камеру на 40-60 хвилин. Буде легше нарізати.
  • Після того як м'ясо підмерзло його можна нарізати. Нарізати треба смужками товщиною 4-5 мм, цієї товщини достатньо, щоб висушені шматки не були ламкими.
Як маринувати куряче філе?
Куряче м'ясо не вимагає тривалого процесу маринування, але концентрація солі повинна бути дотримана.
Для маринаду нам знадобиться:
  • Сіль кухонна (не використовуйте йодовану сіль), з розрахунку 15-17 грам на 1 кг м'яса. Всього 60 г солі
  • Перець чорний мелений
  • Часник гранульований або сушений (трохи пізніше опишу як я сушу часник)
  • Соєвий соус
Смужки курячого філе викладаємо в велику посуду, щоб було зручно перемішувати.
 
Посипаємо сіллю і перемішуємо. Додаємо перець і часник - знову перемішуємо. Ставимо на ніч маринуватися в холодильник, бажано через 2-3 години ще разок перемішати (я це роблю вже перед сном).
 
Вранці, додати соєвий соус близько 100-150 грам і знову перемішати м'ясо.
 
Через 3 години курка замаринована. За цей час соус встигне вбратися в м'ясо, а все що зайве опуститься на дно.
Тепер м'ясні смужки можна викладати на лоток.
На один лоток у мене поміщається близько 500 г м'яса. Стараємося викладати так, щоб м'ясо було рівним і не перекручувалося. Це займає трохи більше часу і сил, але результат Вас порадує.
 
І ще! На деякі лотки я поклав сітку, а на деякі філейки відразу на лоток. Різниця радикальна! З лотка треба здирати потім м'ясо, а з сітки знімається чудово.
На фотографії показаний лоток з сіткою-вкладишем.
chicken-file-start-480
Тепер м'ясні смужки можна викладати на лоток.
chicken-file-lotok-480
Ось так виглядає сушилка Ultra 1000 в якій 4 кг курячого філе.
chicken-file-ultra-480
Через 6 годин сушіння при температурі 60º С, наші Chicken Jerky (так теж можна назвати) цілком готові і можна вимикати сушилку, щоб м'ясо охололо. Упаковувати можна тільки після того, як продукт набув кімнатної температури.
chicken-file-finish-480
Поблизу вони виглядають ось так:
chiken-file-finish-zoom-480
Якщо Вам цікаво, скільки виходить на виході з 4-х кг курячого філе - сушеного м'яса, то ось Вам відповідь (маса контейнера 180 грамів):
chicken-file-box-480
Смачне це м'ясо? Чи потрібно його робити? Відповідь дуже проста - ОБОВ'ЯЗКОВО!
За смаковими якостями - це неперевершено. А на питання треба чи ні - вирішувати Вам.
P.S. Після того як все це висохло я вирішив себе перевірити, а правильно чи я все зробив не отруяться чи хлопці? Так як це м'ясо не пройшло належної термічної обробки. Так! Воно маринувалось в солі, так була тривала термічна обробка, але при не високій температурі.
Вранці я поїхав на продуктовий базар, де є м'ясні ряди - в лабораторію. На аналізи у мене його не взяли, так як ніяких документів на походження м'яса (крім касового чека) у мене не було. А без них вони нічого приймати не можуть в лабораторію.
Але вислухавши технологію виробництва та рецепт приготування, кожна співробітниця взяла по шматочку м'яса спробували і заявили, що такого вони в житті не їли.
За запахом, кольором і смаковими якостями - продукт ідеальний.
Обране
У вашому списку бажань відсутні товари Наповніть його товарами
wish-list-empty.png
Очікує відгука
Інформацію отримано
tnx
Дякуємо, ваш відгук відправлено на модерацію.
Ваше замовлення
Інформацію отримано
tnx
Ми зв'яжемося з Вами якомога швидше