В'ялена яловичина - сушимо м'ясо
Інгредієнти:
- Свіжа яловичина 2 кг;
- Сіль 20 г;
- Перець чорний;
- Соєвий соус.
Сушена яловичина це чудова їжа в поході або "в особливих умовах". Декого її називають білтонг або жеркі (Jerky Beef), ми ж не ставимо собі завдання зробити її максимально схожою на західний аналог. Нам необхідно смачний та поживний продукт тривалого зберігання. Час у нас такий... продукти повинні бути легкими, компактними, поживними та тривалого зберігання.
Сушене м'ясо в холодну пору року може зберігатися кілька тижнів і навіть місяців.
Що потрібно для сушіння м'яса яловичини:
- Трохи заморозити в морозильній камері
- Нарізати на частини у вигляді відбивних товщиною близько 4-5 мм
- Видалити всі жилки
- Нарізати на скибочки шириною 4-5 см і довжиною близько 6-8 см
Як маринувати яловичину для сушки?
У посуді трохи більшого об'єму, щоб зручно було перемішувати, з'єднати всі інгредієнти. Спочатку - сіль (не використовуйте йодовану сіль), потім - перець, потім - соєвий соус все перемішати і поставити в холодильник на 2-3 доби. Перемішуйте м'ясо мінімум 2 рази на добу.
Переходимо до сушіння яловичини в сушарці. У мене сушарка Ezidri Ultra 1000 і на один лоток поміщається близько 500 г м'яса.
Температура при якій необхідно сушити м'ясо повинна бути 60-65º С. Тільки при дотриманні: концентрації солі, часу маринування і температури сушіння - ми отримаємо безпечний продукт, під назвою Сушене м'ясо.
Після того як м'ясо висушилось, а час сушіння яловичини 8-9 годин, необхідно вимкнути сушарки та дати м'ясу охолонути. Через годину м'ясо можна пакувати для зберігання.
Якщо трохи ближче подивитися на сушене м'ясо, то виглядає воно так:
Результат:
Сушене м'ясо втрачає в вазі близько 60% своєї маси. З 2 кг сирого продукту я отримав 820 г сушеного м'яса.
Якщо у Вас вийшло більше сушеного м'яса, ніж Ви можете з'їсти. Прохання відправити його нам, доставку ми оплатимо.
Ми упакуємо його у вакуумні пакети та передамо хлопцям в АТО, що захищають наше мирне існування.