Гуляш по-угорськи в казані
Час приготування: 3 години;
Інгредієнти: свинячі ребра, м'ясо (яловичина, свинина), томатний сік, кмин, часник, паприка, перець, цибуля, помідори.
Magyar Gulyás або гуляш по-угорськи в коптильні ProQ
Угорщина чудова і працьовита країна зі своєю цікавою історією. А ще у угорців особлива смачно-гостра кухня. Кожен, хто побував там, назавжди запам'ятовує основну страву - ГУЛЯШ. Сам по собі гуляш перше та друге; якщо в процесі приготування залишаємо більше рідини - перше, менше - друге.
Загалом, я вирішив приготувати гуляш на багатті, а точніше у казані своєї коптильні ProQ.
Прочитавши безліч рецептів, поспілкувавшись зі своїм другом, який кілька років прожив у Будапешті та вміє чудово готувати, я отримав більш-менш правильний рецепт угорського гуляшу.
Яким повинен бути угорський гуляш?
Гуляш повинен бути в міру гострим, з м'яким м'ясом (необхідно довго тушкувати), густим (наваристим) і головне він повинен бути - СМАЧНИМ.
Для приготування гуляшу мені знадобилося:
Практично всі продукти ви бачите на столі, крім ребер. Ребра ще коптяться у коптильні. Як я коптив свинячі ребра можна прочитати в цьому огляді.
З чого потрібно починати приготування?
На першому етапі необхідно обваляти м'ясо в паприці та дати вбратися спеціям якомога більше часу (принаймні 1 годину), за цей час Ви встигнете все почистити, нарізати та розпалити вугілля у коптильні.
І отже коптильня у нас готова, ребра закопчені, продукти нарізані, (пиво в холодильнику, вино - сховано).
Починаємо приготування!
Висипаємо у казан ребра та обсмажуємо їх, щоб вони віддали жир (на цьому жирі ми й будемо все готувати) ніяка олія нам не знадобиться. Жиру від ребер буде більш ніж достатньо.
Після того, як ребра віддали жир, додаємо цибулю
та обсмажуємо до "золотистого" стану.
Після цього додаємо дрібно нарізаний часник
Я спеціально продумав рецепт таким чином, щоб продукти додавати поступово у казан. Щоб не було такого: дістаньте цибулю, обсмажте м'ясо, потім злийте... У нас все виміряно і поступово додається у казан.
Отак воно собі смажиться
Можна додати трохи томатного соку. Ну раз сам написав - можна.
Додаю.
Висипаю у казан все м'ясо замариноване в паприці. Томатного соку повинно бути стільки, щоб м'ясо тушкувалося, а не варилося. Тоді ми отримаємо м'ясо з м'якими волокнами, яке буде танути у роті.
Що у нас вийшло на даний момент?
Ми обсмажили ребра, цибулю та часник. Додали мариноване в паприці м'ясо та залили все томатним соком.
Тепер треба підтримувати повільне кипіння.
Солимо, перчимо та додаємо кмин. Без кмину гуляш не гуляш.
Гуляш ми готуємо майже 2 години вже, можна додавати помідори.
Як тільки помідори трохи проварилися, ми їх перемішуємо та запускаємо до приготування солодкий перець.
Далі питання у приготуванні гуляшу зашло у тупик.
Так як у Угорщині я їв кілька варіантів гуляшу: є рецепт з картоплею та без.
Але діти затребували більш українізований варіант, і картоплю довелося додати.
Після додавання картоплі час приготування збільшився ще на 40 хвилин
Для м'яса ці 40 хвилин були абсолютно не зайвими, так що: що робиться - робиться до кращого.
Чого тільки не зробиш заради дітей
Смачного!!!
P.S. На завершення.
8 літровий казан з'їли за один раз. Діти не пішли з-за столу, поки не побачили дно.
Смачно чи вийшло? Дуже.
Але найголовніше це було ЦІКАВО.
Готували всі і старий і молодий, і навіть найменша - сховалася за пляшкою.
- М'ясо (свинина та яловичина)
- перець солодкий, помідори
- цибуля
- часник
- паприка (багато)
- кмин
- томатний сік
- ОБОВ'ЯЗКОВО!!! копчені свинячі ребра