Способи зберігання садового інвентарю

Поради

Придумано багато різних способів зберігання робочих інструментів у сараї або на задньому дворі. Також є готові недорогі мобільні блоки з міцного пластику. Далі ми розповімо, як зберігати інструменти для саду та городу оригінально і зручно.

садовый инвентарь

Сезонні особливості зберігання інвентарю

Часто дачники прибирають робочий господарський інвентар у садовий сарай для зберігання. У розпал весняних робіт на городі або влітку потрібно, щоб необхідні предмети були під рукою. Але не варто розкидати інструменти по всій дачній ділянці. Щоб не порушити естетику відкритого простору, рекомендуємо використовувати на практиці одну з наступних ідей:

  • організація сховища перед ґанком або під терасою;
  • раціональне використання місця під лавкою;
  • спорудження ящика або встановлення готового пластикового контейнера для зберігання інвентарю;
  • використання вільного вертикального простору (дверей, стін, паркану та іншого).
Під терасою або на ґанку легко організувати кладовку або встановити закриту полицю для зберігання пристосувань взимку. Для зимового неробочого сезону рекомендуємо використовувати контейнери з металу або пластику з ящиками і полицями, які за необхідності розбираються або транспортуються. Можна поставити ящики під садову лавку або під стіл. Є також готовий скриня-лавка або для невеликих інструментів стіл-скриня. Вони мають презентабельний вигляд і ефективно задіють простір.

садовый инвентарь

садовый инвентарь

6 способів зберігання корисних дрібниць

Садовий інвентар – це не тільки габаритні інструменти. Спеціального місця для зберігання вимагають і інструменти невеликого розміру: садові ножиці, мотки з бечівкою, лопатки, рукавиці, колишки. І, окрім згаданого вище, столу-скрині існує ще багато способів їх розміщення на ділянці.

Ось 6 найбільш зручних з них:

  1. Спорудження будиночка-годівниці на стійці. Висота стійки для годівниці повинна відповідати зросту садівника, а розмір будиночка – обсягу простору, що займається дрібними інструментами.
  2. Використання настінної дошки. Практична навісна конструкція легка, транспортабельна і ергономічна. Функціональна дошка має велику кількість отворів, в яких зручно кріпити дрібний садовий інструмент за допомогою дроту, цвяхів і гачків.
  3. Пошиття органайзера з відділеннями для дачних дрібниць. Сад – це місце, де за земельними роботами проводиться багато часу. Тому тут будуть дуже до речі зручні навісні пристосування з текстилю або поліетилену. Вони схожі на фартух з кишенями, який повісили на стіну або двері. У мішечках легко розміщується секатор, рукавиці, маленька лопатка, насіння, добрива.
  4. Використання квіткових горщиків. Щоб не відволікатися на пошук дрібного інвентарю під час робіт на городі, рекомендуємо використовувати мобільний органайзер – звичайний горщик для висаджування квітів. Його засипають щебінкою або піском і фіксують всередині інструменти, наприклад, лопатку.
  5. Використання старих грабель. Не варто поспішати викидати невикористовувані інструменти. З тих же грабель можна спорудити зручну вішалку для дрібного інструмента і закріпити її на вертикальній поверхні на рівні ліктів.
  6. Установка функціональної скрині. Найбезпечніше місце для садових пристосувань з гострими наконечниками – це скриня для зберігання інвентарю. Усередині них можна зробити перегородки з дерев'яних дощок або шматків гіпсокартону. 

Як зберігати крупногабаритні садові інструменти

Шанцеві інструменти вимагають найбільшої уваги, оскільки при неправильному зберіганні можуть призвести до отримання травм. Ось 5 цікавих способів, як правильно зберігати крупногабаритні інструменти:

1. Улаштування садового органайзера. Для його спорудження знадобляться 4 обтесані дошки товщиною 2,5 см. На двох з них свердлом або лобзиком виробляються отвори. З боків пилкою робляться пропили. Бруски з'єднуються саморізами попарно, утворюючи Г-подібні конструкції. Вертикальні стійки розміщують на стіні сараю на відстані, рівній довжині черенка лопати, і кріплять на них наявний інвентар.
2. Навіс гачків. Це більш простий, але не менш ефективний, ніж попередній, спосіб зберігання будь-яких інструментів. Крупногабаритні предмети (лопати, мітли, граблі, тяпки) рекомендуємо вішати на надійні подвійні тримачі.
3. Спорудження відкидного полиці у просторі під стелею. Його підвішують на армований шнур високої міцності.
4. Установка циліндричних стовпів або палетів уздовж стіни. Понадобиться кілька профільних порожнистих труб, діаметр яких дозволить встановити всередину них черенки лопат, грабель та інших великих інструментів, або ж парочка дерев'яних палетів, з'єднаних між собою.
5. Установка спеціального ящика. Ящик для зберігання може бути з металу, дерева або пластику. Пластикові конструкції найзручніші, легкі і мобільні, їх завжди можна перевезти в інше місце або розібрати.

Безпечне зберігання електроінвентарю

Дача – це місце, де взимку часто доводиться зберігати електромеханічний інвентар. Але його потрібно залишати виключно у сухому місці. У такому разі інструмент надійно захищений від опадів та іншого зовнішнього впливу. Адже навіть густий туман може негативно вплинути на експлуатаційні властивості.

Ідеальний варіант для дачі – спеціальне господарське приміщення: кладовка, майстерня або готовий пластиковий сарай. "Законсервований" електроінвентар легко "перезимує", а навесні виконає свої функції без яких-небудь накладок.
Представлені вище прості рекомендації допоможуть легко розібратися, як і де зберігати садово-городній інвентар для економії простору та збереження експлуатаційних характеристик інструментів.
Обране
У вашому списку бажань відсутні товари Наповніть його товарами
wish-list-empty.webp
Очікує відгука
Інформацію отримано
thx.webp
Дякуємо, ваш відгук відправлено на модерацію.
Ваше замовлення
Інформацію отримано
thx.webp
Ми зв'яжемося з Вами якомога швидше