Переваги та недоліки садових меблів з ротанга

Огляди

На сьогоднішній день на ринку садових меблів представлені різні варіації, що відрізняються за дизайном, розміром, формою та матеріалом.

Садові меблі з ротанга не перестають користуватися попитом, тому що вони відрізняються практичністю та комфортом. Даний матеріал є універсальним і різноплановим за дизайном. Ротангові меблі виглядають елегантно, солідно та дорого, саме тому натуральний, штучний матеріал і пластик використовується для виготовлення:

  • Столів та стільців;

  • Крісел і диванів;

  • Шезлонгів;

  • Тумб, функціональних барних столиків та ін.

     

 

Столи і стільці частіше виготовляються з дрібних прутів і товстих палиць із різним методом плетіння – відкритим, закритим та ялинкою. В якості прикраси виробники використовують такі додаткові матеріали, як метал, шкіра і текстиль.

Детально про переваги та недоліки меблів з ротанга розповідається в цій статті.

садові меблі з ротанга
 

Переваги меблів з натурального ротанга

Плетені вироби з натурального ротанга дуже красиві - виглядають дорого, є нетоксичними та екологічними матеріалами. Ротангова пальма дуже гнучка і міцна, тому предмети з натуральної сировини здатні витримати будь-яку вагу і можуть прослужити більше 10 років, але дуже вимогливі у догляді.

садові меблі з ротанга

Мінуси меблів з ротанга даного типу - це не тільки висока вартість, але й нестійкість до вологи та сонця. Під зливним дощем вироби з натуральної сировини повністю промокають, всмоктуючи в себе рідину, і при потраплянні палючих сонячних променів плетіння стають рихлими, кріплення слабкими, що з часом призводить до висихання та появи тріщин на меблях. Для запобігання висихання предметів інтер'єру з натурального ротанга потрібно періодично протирати вологою губкою.

Штучний ротанг

Крім натуральної сировини, часто використовується штучний ротанг.

Дуже добре себе зарекомендували вироби з штучного (полімерного) ротанга. Переваги меблів з ротанга з синтетичного волокна - легкість і надійність конструкцій. Таку меблі без особливих зусиль можна переставляти з місця на місце. Наявність металевого каркаса надає садовим меблям стійкості, і вона може витримати людей з будь-якою вагою. Крім того матеріал володіє стійкістю до механічних пошкоджень.

Вироби з техноротанга не так вигоряють під впливом сонця та світла, бояться морозів та температурних коливань, що на меблі з натуральної сировини може справити негативний вплив. Штучний ротанг не примхливий у догляді, для позбавлення від пилу достатньо просто облити виріб водою з шланга, що своєю чергою швидко приводить до непридатності меблів з натурального ротанга.

меблі з ротанга

Переваги меблів з ротанга полімерного складу - це ще й не страх перед паразитами та бактеріями. Прутья не покриються цвіллю, не розмокнуть і не заржавіють навіть після декількох сезонів під дощем. Вироби даного типу мають тривалий термін експлуатації і можуть зберігати свою привабливість багато років. Саме тому штучні плетені меблі ідеально підходять для садових і дачних ділянок, заміських котеджів і літніх майданчиків. Головна умова довговічності таких меблів - каркас з легких і не корозійних матеріалів (наприклад, алюміній) і якісна полімерна нитка.

Незважаючи на те, що використовувана сировина штучного зразка коштує дешевше, ніж натуральний матеріал, вироби з техноротанга можуть не дуже поступатися в ціні.

Недоліки меблів з ротанга даного виду - чутливість до механічних пошкоджень. Так, якщо дрібні подряпини не будуть помітні, то у випадку прориву матеріал пошкодженої ділянки просто «розійдеться». Крім того при потраплянні прямих сонячних променів нитка нагрівається і розтягується, тому періодично плетіння необхідно підтягувати.

У догляді меблі зі штучного матеріалу достатньо прості, але вимагають постійного миття під високим тиском з миючим засобом, оскільки між плетінням можуть потрапляти частинки трави, листя та інший сміття, що негативно впливає на зовнішній вигляд меблів і сприяє швидкому перетиранню нитки в місцях з'єднання з каркасом.

Пластик, що імітує ротанг

Найбільш затребуваними залишаються пластикові моделі, що імітують ротангове плетіння. Це обумовлено тим, що за такими меблями простіше доглядати, вони не потребують регулярного оновлення покриття, а зберігати їх можна в будь-яких умовах. За зовнішнім виглядом пластикові моделі під ротанг практично неможливо відрізнити від аналогів. Головна їх перевага - це відсутність металевих елементів, які піддаються корозії.

Переваги меблів з ротанга пластикового виробництва і в стійкості матеріалу до температурних режимів, підвищеної вологості, грибка і паразитів. Меблі з пластику, що імітує ротанг, не вигоряють і не бліднуть під впливом ультрафіолетових променів.

Завдяки сучасним барвникам пластикові меблі не втрачають естетичної привабливості протягом довгих років, в тому числі й при постійному використанні під палючим сонцем.

Переваги пластикових меблів під ротанг:

  • різноманіття форм та дизайну;
  • комфортабельність;
  • міцність конструкцій - впевнено витримує вагу до 130 кг;
  • непримхливість у догляді - достатньо мити звичайною водою без додавання чистячих засобів;
  • довговічність - термін служби більше 20 років.

садові меблі з пластика

Слід відзначити, що на відміну від виробів з натурального та штучного ротанга, пластикові меблі відрізняються компактністю - всі моделі можна складати та розкладати. Легкість конструкцій і розбірна система дозволяє брати пластикові меблі на відпочинок, поклавши їх у багажник автомобіля.

Що стосується особливостей у догляді то ротангові меблі, будь то натуральні, штучні чи пластикові вироби, не слід розміщувати поблизу відкритого вогню чи мангалу, оскільки надмірно висока температура сприяє спотворенню матеріалу. Також на садові меблі з ротанга краще не ставити занадто гарячі предмети, у даному випадку мається на увазі не чашка гарячого чаю, а розпечена каструля, сковорода і навіть шампури. Дотримання простих правил по догляду за садовими меблями з ротанга максимально продовжить термін їх експлуатації.

Догляд за меблями максимально простий, достатньо помити їх шлангом і потерти щіткою з миючим засобом, і меблі будуть сяяти як нові.

Обране
У вашому списку бажань відсутні товари Наповніть його товарами
wish-list-empty.webp
Очікує відгука
Інформацію отримано
thx.webp
Дякуємо, ваш відгук відправлено на модерацію.
Ваше замовлення
Інформацію отримано
thx.webp
Ми зв'яжемося з Вами якомога швидше