Матеріали для садових меблів

Огляди

Вибір садових меблів для дачі або приватного будинку – це питання не тільки смаку та бажання все гарно облаштувати. Матеріали для садових меблів визначають зручність та комфорт їх використання в природних умовах, а також впливають на фінансову сторону питання.

Виготовляються садові меблі з дерева та пластику, металу та каменю, а ще вони бувають плетеними – з натуральних та штучних матеріалів.

Пластик

Це один з найбільш популярних і затребуваних матеріалів для виготовлення садових меблів. Його хвалять за багато переваг. Виробам з пластику легко можна надати будь-яку, найергономічнішу форму. Крім того, цей матеріал ще й:

  • Всепогодний. Такі вироби не вигоряють на сонці, не бояться перепадів температур та підвищеної вологості;
  • Легкий. Такі меблі дуже просто переносити з місця на місце, крім того, ці конструкції частіше за все створюються складними;
  • Практичний та простий у догляді. Садові меблі з пластику можна мити, поливаючи зі шланга, за необхідності використовувати миючі засоби, а зберігати їх можна в будь-яких умовах. Крім того, їм не страшний грибок та інші проблеми, характерні для натуральних матеріалів;
  • Довговічний. Сучасні барвники, що застосовуються для фарбування пластикових меблів, не вигоряють, а значить такі вироби протягом багатьох років залишаються естетично привабливими.
  • Оптимальне співвідношення ціна - якість. Можна придбати стильний комплект, який буде виглядати розкішно та прослужить дуже довго, недорого.
меблі з пластику

Слід зазначити, що вироби з пластику бувають різних кольорів, також є моделі, що імітують дерево, ротанг, камінь, метал, античні вироби. Практичні та різноманітні за стилем пластикові меблі стануть гідною прикрасою будь-якого саду.

Дерево

Максимально екологічна класика, перевірена часом. Виготовляють дерев'яні предмети садових меблів з листяних та з хвойних порід. При цьому більш довговічною вважається сировина листяних дерев.

садові меблі з дерева

Для того, щоб позбутися від характерної чутливості до природної вологості, незалежно від використовуваної деревини, вироби піддаються якісній обробці: пропитка, покриття фарбою та лаком. І все ж дерев'яні меблі вимагають особливого догляду. Так, з настанням дощових, а тим більше морозних днів моделі з дерева слід зберігати в закритому приміщенні.

Як матеріал для садових меблів дерево привабливо тим, що воно естетично вписується в природне середовище, завжди виглядає гідно, красиво та представницько. З часом дерево набуває ще більш багатого вигляду завдяки природній зміні кольорових відтінків. Однак і ціни на дерев'яні вироби далеко не бюджетні, ці меблі належать до високої цінової категорії.

Плетені меблі (ротанг, бамбук, очерет)

Ще один натуральний матеріал, з якого роблять красиві, вишукані та практично невагомі меблі, що створюють відчуття комфорту та затишку. Плетені вироби здатні зачарувати своєю витонченістю та оригінальністю. Як прикраса садової ділянки це один з найцікавіших варіантів. Однак такий матеріал для садових меблів не найнадійніший, термін його використання невеликий. Це викликано тим, що натуральні матеріали нестійкі до сонця та реагують на перепади температур, при цьому вироби не тільки втрачають красивий вигляд, але й деформуються. Через це використання таких меблів може бути рекомендовано лише у теплий час року при невисокій вологості. До того ж вимагають обережного догляду. Мити їх небажано, рекомендується лише вологе прибирання за допомогою губки, що часто викликає складнощі при очищенні особливо запиленого плетіння. У прохолодну та зимову пору її варто зберігати в опалюваному приміщенні.

плетені садові меблі

Якщо ви хочете отримати всі переваги плетених меблів без притаманних їм недоліків – вибирайте як матеріал штучний ротанг. Втім і цей матеріал має свої особливості. Так, якщо вчасно не помітити, що плетіння порвалися - це призведе до того, що меблі просто «розповзуться». Крім того, під впливом постійно пекучого сонця нитка техноротангу розтягується, тому плетіння періодично необхідно підтягувати.

Про переваги та недоліки меблів з ротангу можна прочитати в статті: https://mamed.ua/blog/preimuschestva-i-nedostatki-sadovoj-mebeli-iz-rotanga.

Кований метал

Краса та вишуканість ковки викликає незмінне захоплення, ковані меблі виглядають витончено, дорого та стильно. Меблі з кованого металу - цікавий елемент ландшафтного дизайну, особливо на ділянках великої площі поруч з такими оригінальними рішеннями, як альпійські гірки та штучні ставки.

ковані садові меблі

У такого матеріалу для садових меблів є й недоліки, зокрема він:

  • Важкий. Крім складності перенесення, доведеться укладати під ці вироби асфальт або плитку, інакше ніжки будуть просідати в землю;
  • Некомфортний за температурою. У спеку він розігрівається, взимку – холодить, так що в будь-якому випадку доведеться докуповувати покриття на сидіння або комбінувати металевий каркас, наприклад, з деревом;
  • Піддається корозії. Для того, щоб зберегти акуратний зовнішній вигляд і продовжити термін служби потрібна спеціальна обробка.

Камінь

Цей матеріал для садових меблів на віки. Такі вироби монументальні та оригінальні, можуть бути прикрашені різьбленням. Для їх розміщення потрібно багато вільного простору - тоді вони виглядають шикарно та вражаюче. Ці вироби зовсім не чутливі до вологості, їх можна мити просто зі шланга. Але, як і метал, камінь надто нагрівається та охолоджується в залежності від температурних умов. Крім того – це дуже дороге задоволення, хоча виглядає воно дуже представницькі та навіть розкішно.

Вибираючи матеріал для садових меблів, оцініть особливості кожного варіанта. Це дозволить визначитися з тим з них, який буде максимально відповідати вашим уявленням про зручні, практичні та розумні за вартістю меблі.

Обране
У вашому списку бажань відсутні товари Наповніть його товарами
wish-list-empty.webp
Очікує відгука
Інформацію отримано
thx.webp
Дякуємо, ваш відгук відправлено на модерацію.
Ваше замовлення
Інформацію отримано
thx.webp
Ми зв'яжемося з Вами якомога швидше