Як вибрати сушарку для овочів та фруктів

Поради

Влітку наш раціон майже повністю складається з овочів та фруктів, тому ми максимально збагачуємо свій організм необхідними речовинами, вітамінами та мікроелементами. Але з настанням осені свіжі продукти стає знайти важко, а їх якість у рази погіршується. Щоб радувати себе корисними овочами, фруктами та іншими продуктами, можна з літа їх висушити. Для цього вам всього лише знадобляться потрібні інгредієнти та якісна сушарка.

 

Якщо ви вперше вирішили зайнятися сушкою фруктів та овочів, ми рекомендуємо вам ретельно розібратися у виборі приладу. Як правильно вибрати сушарку для фруктів та овочів? Читаємо та розбираємось разом.

35.jpg

Сушарка: принцип роботи

Сушарка - це кухонний прилад, який за лічені час заготовить фрукти, овочі, гриби та трави на наступні кілька місяців. При тому, що продукти не будуть довгий час псуватися, вони зберігають усі свої корисні властивості та вітаміни.

Сьогодні можна знайти стільки варіантів, що одразу виникає питання як вибрати хорошу сушарку. Для цього необхідно орієнтуватися на основні характеристики.

За принципом роботи, сушарки можуть поділятися на два типи:

  1. інфрачервоні;

  2. конвекційні.

Перший тип сушарок працює, використовуючи ІК-випромінювання, яке максимально проникає в продукт і поглинається водою, при цьому тканини фрукта чи овоча не торкаються. Таким чином вода випаровується при 40-60 градусах, висушуючи інгредієнти. Після такої сушки, продукти зберігають свої корисні речовини та вітаміни, а якщо їх замочити на 10-15 хвилин, вони майже нічим не будуть відрізнятися від свіжих.

Другий тип - конвекційний. У такій сушарці повітря нагрівається ТЕНом, а після роздувається вентилятором, обдуваючи продукти та випаровуючи вологу з їх поверхні. Але крім цього, існує ще більш простий варіант сушарки - без вентилятора. Тут відбувається природна конвекція, адже тепле повітря завжди буде підніматися вгору.

Як визначитися з типом сушарки? Тут все залежить від ваших фінансових можливостей та запитів. Конвекційні сушарки значно дешевші інфрачервоних, але можуть більше висушити продуктів за об'ємом. Зате інфрачервоні зазвичай працюють швидше. Тому варто уважніше придивитися до усіх особливостей різних типів сушарок та вибрати те, що підійде саме вам.

pastila-ruletom-lezhit-na-tarelke.jpg

Сушарки для фруктів та овочів: як правильно вибрати

Тепер, якщо ви хочете протягом року харчуватися натуральними та корисними овочами та фруктами, вам не потрібно мучительно довго висушувати продукти під сонцем. Нові кухонні прилади впораються з цим завданням у рази швидше! Головне знати яку сушарку краще вибрати для овочів. Як тільки ви визначитеся з типом сушарки, можна сміливо дивитися на основні параметри приладу, а саме:

  1. місткість та лотки;

  2. потужність;

  3. матеріал, якість матеріалу;

  4. спосіб управління;

  5. додаткові можливості та функції.

Місткість та лотки

Місткість приладу для сушіння повністю залежить від кількості піддонів у ній. Зазвичай пропонують від 3 до 8 піддонів, а в одному такому відсіку може розміститися кілограм продуктів. У деяких пристроях передбачені додаткові піддони, які можна придбати окремо.

Секції для сушіння бувають:

  1. сітчастими

  2. сплошними.

Якщо ви хочете просто сушити продукти, можна брати сітчасті, але зі сплошними піддонами можна легко готувати пастилу з фруктового пюре.

OR-FD01.JPG

Потужність

У двигун сушарки вбудовані спеціальні ТЕНи, які відповідають за потужність приладу. Чим більше таких тенів у сушарці, тим більше потужність. Вони нагрівають повітряні потоки, які створюються за допомогою вентилятора.

Щоб приготувати пастилу або просто висушити фрукти та овочі, необхідні ТЕНи на 350-450 Вт. А якщо йдеться про рибу або м'ясо, тут знадобиться сушарка потужніше 450 Вт.

Матеріал

Для того, щоб вибрати сушарку для фруктів необхідно звернути увагу на матеріал, з якого вона виготовлена:

  • Пластикові - незважаючи на те, що пластикові сушарки легкі, їх просто переносити з одного місця в інше, вони не сильно нагріваються, такі прилади можуть бути виготовлені з поганого матеріалу. Неякісний пластик при готуванні починає неприємно пахнути, що свідчить про токсини в ньому. Продукти з такої сушарки їсти не рекомендується;

  • Металеві - дорожчі і важчі пластикових, але за якістю в рази краще.

Спосіб управління

  • Електронне - зазвичай застосовується у більш дорогих сушарках. Завдяки такому управлінню, можна встановлювати або регулювати більш точну температуру;

  • Механічне - управління надійне та перевірене часом, але не дає точне контролювання температури.

Додаткові можливості та функції

Головна корисна функція сушарки - захист від перегріву. Ця функція контролює процес готування продуктів та захищає прилад від виникнення пожежі. Але все ж у рекомендаціях щодо використання сушарки зазначено, що краще не залишати прилад без нагляду.

Ще однією корисною можливістю можна вважати рівномірну сушку на всіх лотках. Вам не потрібно переставляти піддони місцями, фрукти та овочі однаково просушуються в будь-якому з лотків.

dried-meat-start-640.jpg

Що можна приготувати у сушарці?

Якщо ви ще не вирішились на покупку сушарки, вам варто більше дізнатися про її можливості. Сушка яблук та грибів - це не все, що може електронний прилад. Крім традиційних сухофруктів, ви можете робити бурякові чіпси, в'ялені помідори, цукати з груші та навіть пастилу.

До речі, пастила сьогодні не тільки корисне ласощі, яке віддають перевагу люди, що ведуть здоровий спосіб життя, але й спосіб заробітку! Вам знадобиться мінімум часу та продукти, а у результаті ви отримаєте приблизно 80 грн за 100 грам пастили. Хоча хто захоче віддавати таку солодкість, навіть за великі гроші?

Крім овочів та фруктів, ви можете готувати у сушарці м'яс

Обране
У вашому списку бажань відсутні товари Наповніть його товарами
wish-list-empty.webp
Очікує відгука
Інформацію отримано
thx.webp
Дякуємо, ваш відгук відправлено на модерацію.
Ваше замовлення
Інформацію отримано
thx.webp
Ми зв'яжемося з Вами якомога швидше