Морський окунь - гаряче копчення
Інгредієнти:
- морський окунь (7 штук);
- сіль;
- коптильня ProQ Frontier;
- тріски вільхові.
Час приготування: 1 година 15 хвилин.
Давно хотів закоптити морського окуня. Це бажання мене не покидало з останньої поїздки в Коктебель, де на базарі морський окунь є найбільш продаваною та купуваною рибою. Але купувати на базарі невідомо ким і як закопчений продукт... бажання мінімум і страшно. В результаті чого було куплено 7 тушок окуня і посолено.
Ось так виглядали окунці після посолу:
Після чого я запустив свою коптильню гарячого копчення та виклав окунів на двох ярусах (дуже часто копчу в одній секції, але тут їх виявилося багато).
Перед тим як викласти рибу в коптильню, я розпалив вугілля, насипав тріски в коробку, налив кип'ячену воду в гідробар'єр та після цього на решітки викладав рибку.
Спершу на нижній ярус:
а потім і на верхній:
Коптити окуня не дуже довго, так як риба морська і є швидкого приготування. Весь процес у мене зайняв близько 1,5 годин при температурі 110 С.
Ось так рибка виглядала через 40 хвилин копчення.
А ось так через ще через 30 хвилин:
В результаті ми отримуємо найсмачнішого морського окуня.
Описувати смакові якості приготованого продукту немає сенсу, так як краще раз спробувати, ніж сто разів прочитати.
```