Копчена курка по-азербайджанськи
Інгредієнти:
- ціла курка;
- сіль, перець;
- біле вино (0,5 склянки);
- соєвий соус;
- чайна ложка меду;
- коптильня ProQ Frontier
- тирса вільхова
Ймовірно, Ви бачили, що ми відправляємо товари в країни СНД і якось раз у мене замовили коптильню в Азербайджан, потім ця ж жінка (далі буде Наталія, так як, ми з нею вже стільки листувалися, що звертатися про неї у третій особі мені не дозволяє виховання) замовила ще й соковижималку, і млин, і... ще дві коптильні. До цього моменту ми з нею більше спілкувалися загально про товари, які є на сайті, а тут кілька коптилен - НАВІЩО???? Вона мені розповіла, що замовляє своїм подружкам які спробувавши рецепт її курочки не можуть не купити і собі коптильню. Я не міг утриматися і не дізнатися, що це за рецепт курки, після якого у людей зростають покупців спроможності.
Курку необхідно розрізати на 2 частини. І ретельно обмазати заздалегідь приготованим соусом, який складається з:
- соєвий соус 100 г
- біле вино 100 г
- мед 1 ч/л
- сіль і перець
- лимонний сік (1/2 лимона)
Всього копчення зайняло трохи менше 2-х годин. В останні 15 хвилин копчення я зняв гідробар'єр щоб вийшла скоринка.
Все - готова.
Споживати копченості краще не відразу, а загорнути у плівку і дати полежати в холодильнику кілька годин (у моєму випадку я поклав на ніч).
Більше фотографій немає. Так як після того як вона полежала в холодильнику і до неї дісталася моя родина... я зрозумів чому Наталії потрібні були ще 2 коптильні для подружок.