Сушені яблука
- Яблука сорту Донешта;
- Сушарка Ezidri Ultra 1000
- Час сушіння: 10 годин
Рецепт сушіння яблук, а правильно сказати, огляд: як сушити яблука.
Сушіння яблук у сушарці, це найбільш популярне використання сушарки для овочів та фруктів у літній сезон. Яблук завжди багато, залежно від сорту їх можна сушити з липня по листопад (від ранніх до пізніх), і в їжу яблука у сушеному вигляді можна використовувати без попередньої підготовки.
І от у нас є яблука і їх треба висушити. Скільки сохнуть яблука у сушарці, якими вони повинні бути після сушіння, і скільки їх вийде у сушеному вигляді. На всі ці питання постараюся відповісти.
Перед тим як висушити яблука їх треба помити, і розрізати.
Я використовую Яблукоочисник Ezidri. Чим він зручний?
- по-перше, швидко,
- по-друге, рівномірно,
- по-третє, у мене це робить дитина з 7-ми років.
Далі порізані яблука треба викласти на лотки.
Для цього розрізане у спіраль яблуко треба перерізати поперек і у нас виходять півкільця, які дуже зручно викладати.
Після того як Ви всі лотки наповнили яблуками можна відпочивати. Так як у Вас з'явилося 10 годин вільного часу.
Але я буду періодично підходити і фотографувати як сохнуть яблука у сушарці.
Ось яблука через 3 години сушіння:
Минуло 5 годин сушіння яблук у сушарці изидри.
Яблука сорту Донешта у моїй сушарці Ezidri сохнуть 9 годин.
А ось і все.
Сушилися яблука 10 годин, після чого я зняв один шматочок поклав на пару хвилин убік, щоб яблуко охололо, і потер його між пальцями. Якщо шкірка не грає у Вас в руках, то яблуко сухе і його можна знімати.
Важливо! Після того як Ви закінчили сушити, залиште на 30 хвилин яблука на лотках щоб вони охололи. Після цього їх можна складати в банку.