Рецепт сушених бананів і ківі
Що потрібно для приготування:
- Банани 2 кг.
- Ківі 7 штук.
- Сушилка для фруктів і овочів Ezidri.
- Час: близько 11 годин
Як сушити банани чи ківі в домашніх умовах і що з цього вийде.
Як зазвичай це буває купили багато чогось, а діти це їсти не хочуть або фізично не встигають.
Так само і у нас, купили з дружиною (одночасно) декілька кг бананів, а вони перезріли, так як таку кількість мої діти їсти не встигають. З ківі історія сталася трохи раніше і їх більшу частину з'їли, залишилося близько 7 штук.
Вирішив висушити:
- Банани перезрілі близько 2 кг
- Ківі давно перележавші 7 штук.
Літом сушимо багато і постійно починаючи з початку літа з полуниці і закінчуючи пізньою осінню яблуками, гарбузом і останніми кавунами, а цього року пізніми грибами. Коли на вулиці йдуть дощі і всі сусіди по дачі (які ще не купили сушилку) з заздрістю дивляться. А ось взимку сушилка більше простоює без діла. І так повернемося до наших бананів...
Ріжемо банани на дольки близько 5-7 мм. Я частину бананів порізав по діагоналі, а частину невеликими дольками уздовж волокон і розклав на лоток (не використовуючи сітки та піддони). Шматки бабанів і ківі вийшли достатньо великі і не будуть провалюватися через ячейку лотка.
Усі мої продукти розмістилися на двох лотках.
Ось так це виглядає на лотку від сушилки Ezidri Ultra 1000:
На другому лотку довелося розмістити банани і ківі, тому що ківі - мало, а бананів - багато. Але це не проблема, так як запахи перемішуватися не будуть.
Включив сушилку на 55 С і зайнявся своїми справами. Підійду до сушилки сфотографувати через 3 години.
Ось результат сушки бананів і ківі через 3 години при температурі 55 С
Минуло 7 годин після початку дегідрації (тобто - сушіння) бананів і ківі, температура 55 С або режим "Medium" для SnackMaker.
А ось наші банани і ківі, через 7 годин сушіння
Тадам-Пам-Пам! А ось фінальні фотографії сушених бананів. Пройшло 11 годин.
Банани і ківі через 11 годин проведених в сушилці.
Дуже шкода, що неможливо передати смак ківі і бананів. Всі хто брали участь у приготуванні з'їли їх за 5 хвилин. Так що в красивій тарілочці і баночці фотографій не буде. Фотографувати більше нічого.
P.S. Банани які були порізані уздовж волокон висушилися набагато краще, а ті які різалися по діагоналі були на смак дуже схожі на старі і добрі в'єтнамські сушені банани.
Ківі висохли повністю і в них проявився насичений кисло-солодкий смак.