Копчена курка по-азербайджанськи

Рецепти

Інгредієнти:

  • ціла курка;
  • сіль, перець;
  • біле вино (0,5 склянки);
  • соєвий соус;
  • чайна ложка меду;
  • коптильня ProQ Frontier
  • тирса вільхова
     Курка копчена по-азербайджанськи. Чому саме така назва?

Ймовірно, Ви бачили, що ми відправляємо товари в країни СНД і якось раз у мене замовили коптильню в Азербайджан, потім ця ж жінка (далі буде Наталія, так як, ми з нею вже стільки листувалися, що звертатися про неї у третій особі мені не дозволяє виховання) замовила ще й соковижималку, і млин, і... ще дві коптильні. До цього моменту ми з нею більше спілкувалися загально про товари, які є на сайті, а тут кілька коптилен - НАВІЩО???? Вона мені розповіла, що замовляє своїм подружкам які спробувавши рецепт її курочки не можуть не купити і собі коптильню. Я не міг утриматися і не дізнатися, що це за рецепт курки, після якого у людей зростають покупців спроможності.

      Представляю і Вам рецепт курки по-азербайджанськи від Наталії.

     Курку необхідно розрізати на 2 частини. І ретельно обмазати заздалегідь приготованим соусом, який складається з:

  • соєвий соус 100 г
  • біле вино 100 г
  • мед 1 ч/л
  • сіль і перець
  • лимонний сік (1/2 лимона)
курку необхідно натерти всім цим маринадом і покласти на 3-6 годин маринуватися.
 
Ось що вийшло у мене:
kopchenaia-kuritsa-marinad
 
Запустив коптильню: розпалив вугілля, налив у гідробар'єр гарячої води (щоб вугіллям було легше) і на одному рівні виклав курочку.
kopchenaia-kuritsa-nachalo
     
     Через 40 хвилин наша курка вже показала колір вільхової тирси.
     Так як ми коптимо над паровою банею (наш гідробар'єр), то у нас температура всередині коптильні складає 110 С вода бере на себе весь тепловий удар від вугілля і продукт не висихає. На відміну від усіх інших коптилен.
kopchenaia-kuritsa-cherez-40-minut
 
Через 1 годину і 20 хвилин копчення курочка ще підзагоріла.
kopchenaia-kuritsa-cherez-80-minut
 
Ось так виглядає коптильня без верхньої кришки, але з куркою
kopchenaia-kuritsa-proq

  Всього копчення зайняло трохи менше 2-х годин. В останні 15 хвилин копчення я зняв гідробар'єр щоб вийшла скоринка.

Все - готова.

kopchenaia-kuritsa-gotova-na-tarelke

Споживати копченості краще не відразу, а загорнути у плівку і дати полежати в холодильнику кілька годин (у моєму випадку я поклав на ніч).

kopchenaia-kuritsa-gotova-na-tarelke-v-plenke

Більше фотографій немає. Так як після того як вона полежала в холодильнику і до неї дісталася моя родина... я зрозумів чому Наталії потрібні були ще 2 коптильні для подружок.

Дякую за смачний рецепт.

 

Обране
У вашому списку бажань відсутні товари Наповніть його товарами
wish-list-empty.png
Очікує відгука
Інформацію отримано
tnx
Дякуємо, ваш відгук відправлено на модерацію.
Ваше замовлення
Інформацію отримано
tnx
Ми зв'яжемося з Вами якомога швидше