Курячі крильця гарячого копчення

Рецепти

Дуже давно хотів приготувати курячі крильця гарячого копчення, оскільки в магазинах цього добра багато і дуже хотілося спробувати різницю. 

В інтернеті безліч рецептів курячих крилець, але я вирішив не експериментувати з чужими рецептами, а зробити дуже просту страву, в якій буде відчуватися смак і запах копченого курячого м'яса.

Щоб приготувати знадобиться:

  • Крильця 1 кг;
  • сіль;
  • вільхова тріска;
  • вугілля;
  • коптильня ProQ.

Як приготувати курячі крила гарячого копчення? Покроковий рецепт

Крок 1. Поради щодо вибору м'яса

Процес приготування курячих крилець гарячим копченням схожий на запікання. Тому спеціально для таких випадків краще купувати курячі крильця середнього або великого розміру. В іншому випадку вони швидко підгорять і стануть надто сухими. 

Вибирайте охолоджені або свіжі крильця. Заморожене м'ясо в цьому випадку не підходить, оскільки в процесі копчення крильця втратять свій смак і стануть більш жорсткими.

Крок 2. Підготовка

Перед тим, як розпочинати підготовку, перевірте наявність пір'я та пуху. Залишки обов'язково видаляємо і припікаємо на газовій горілці.  

Зазвичай я крильця не розрізаю. Видаляю тільки першу фалангу, оскільки при високій температурі вона стає сухою і жорсткою. Якщо ви готуєте курячі крильця гарячого копчення, як закуску до пива, залиште все, як є. Для таких випадків підсушені хвостики будуть доречні.

chicken-marinad

Куряче м'ясо саме по собі ніжне і м'яке. Тому якогось особливого маринаду я не вигадував. Просто посолив, поперчив, перемішав і поставив у холодильник приблизно на добу.

Крок 3. Підготовка до копчення

Коли курячі крильця добре просоляться, виймаємо їх з холодильника і залишаємо просохнути. Тим часом займаємося підготовкою коптильні.  

proq-frontier-startet-kit

 У спеціальній місткості розпалюємо вугілля.

proq-frontier-starter-with-fire

Потім висипаємо їх на решітку нижнього ярусу і ставимо коробку з вільховою тріскою.

proq-frontier-charcoal-with-steelbox

 Вище ставимо гідробар'єр і наливаємо воду. Воду я попередньо закип'ятив, щоб вугіллям не довелося нагрівати воду і витрачати свою енергію на розігрів.

proq-frontier-waterpan-with-water

У коптильнях з гідробар'єром жар від вогню досягає спочатку чаші з водою і, тільки після цього, тепло потрапляє в коптильну камеру. Тому в камері створюється комфортна температура для копчення 90-120 С.

Тепер можна викладати курячі крильця. Встановлюємо решітку і розкладаємо їх на відстані приблизно 1 см одне від одного.

chicken-proq-smoker

Накриваємо кришкою і залишаємо коптитися для початку на 1 годину. 

Як визначити готовність копчених крилець?

Ступінь готовності страви легко визначити по золотистій скоринці й по тому, як м'ясо відокремлюється від кістки. Важливо, щоб не залишилася сироватка.

Ось так виглядали мої крильця гарячого копчення після години приготування у коптильні. Вони спокійно томилися над паровою банею та обдувалися вільховим димом.    

chicken-proq-smoker-1-hour_01

Накриваємо кришкою і залишаємо коптитися для початку на 60 хвилин. 

Як визначити готовність копчених крилець?

Ступінь готовності страви легко визначити по золотистій скоринці та по тому, як м'ясо відокремлюється від кістки. Важливо, щоб не залишилася сироватка.

Ось так виглядали мої крильця гарячого копчення після години приготування у коптильні. Вони спокійно томилися над паровою банею та обдувалися вільховим димом.

chicken-proq-smoker-90-minutes

Як видно, золотистої скоринки ще немає, тому залишаємо коптитися ще на 30 хвилин. За цей час крильця істотно підрум'яняться.

chicken-proq-smoker-90-minutes-blige

Але це ще не все...

Щоб довести крильця до остаточної готовності та зробити смачніше, я знімаю гідробар'єр і перевертаю їх на інший бік.

Щоб вони підсохли на вже трохи остиглому вугіллі, залишаю ще на 15 хвилин. У цей момент температура у коптильні підніметься до 150-170 С. Але це вже не страшно, при такій температурі вони не згорять.

chicken-proq-smoker-105-minutes

ВСЕ ГОТОВО! 

Можна знімати крильця з коптильні і викладати на велике блюдо.

chicken-proq-smoker-finish_01

Подавати на стіл крильця можна разом з соусом барбекю. Цей соус відрізняється копченим присмаком. Він також чудово підійде до курки-гриль, запеченим баранячим реберцям або шашлику.

Рецепт соусу барбекю

Інгредієнти:

  • Томатний кетчуп — 200 г;
  • Вода — 1/3 склянки;
  • Рідкий мед — 50 г;
  • Цибулина, нарізана кубиками — 2 шт.;
  • Вершкове або рослинна олія — 2 ст. ложки;
  • Лимонний сік — 2 ст. ложки;
  • Сіль і перець на смак.

 Як приготувати:

  1. Спочатку пасеруємо цибулю на вершковому маслі близько 5 хвилин.
  2. Додаємо кетчуп і воду, лимонний сік, мед і перець з сіллю.
  3. Томимо на малому вогні 10 хвилин після того, як маса закипить.
  4. Подаємо до столу.

Готуйте з задоволенням, пригощайте близьких і друзів і насолоджуйтеся домашнім рецептом копчених крилець. Смачного!

А у вас є улюблений рецепт як приготувати крильця гарячого копчення у коптильні? Діліться своїми враженнями, рецептами та порадами в коментарях. Буду радий спробувати щось нове.

Обране
У вашому списку бажань відсутні товари Наповніть його товарами
wish-list-empty.webp
Очікує відгука
Інформацію отримано
thx.webp
Дякуємо, ваш відгук відправлено на модерацію.
Ваше замовлення
Інформацію отримано
thx.webp
Ми зв'яжемося з Вами якомога швидше
Ваше замовлення
An error occurred.
Page will reload in 5 seconds.