Як вибрати шезлонг для дачі

Поради

Садові меблі стають все більш популярними. Шезлонги для дачі дозволять розслабитися і добре відпочити на природі. У зв’язку з величезним різноманіттям садових меблів і багатством матеріалів, з яких вони виготовлені, слід знати, як вибрати шезлонг для дачі, ідеально вписаний у планування ландшафту ділянки, і водночас щоб був зручним і практичним у використанні.

шезлонг

Вибір залежно від матеріалу: який краще?

Для виготовлення шезлонгів використовують дерево, пластик, лозу, метал, плетений ротанг, а також текстиль. Кожен з цих матеріалів відрізняється за функціональністю, особливостями експлуатації та вартістю. 

Головними критеріями при виборі є водостійкість та мала вага. Ці критерії є пріоритетними, оскільки садові меблі часто переносяться. Саме тому шезлонги мають складну конструкцію. Крім того важлива стійкість до опадів. Несподівані зливові дощі не повинні спотворювати та псувати зовнішній вигляд виробу. Тому, замислюючись над тим, який вибрати шезлонг для відпочинку на природі, слід спиратися на такі параметри:

  • Комфорт у використанні;
  • Гарний дизайн обробки;
  • Практичність та простота догляду.

Металеві конструкції 

Металеві шезлонги одні з найпоширеніших видів. Конструкція з металу забезпечує зручне для користувача регулювання. Вони можуть бути виконані повністю з алюмінію, або додатково оснащені ортопедичним сидінням. Для обтягування каркасу використовується текстилен або поліестер – практичні матеріали, стійкі до забруднень.

металлический шезлонг

Найбільш дешеві шезлонги зазвичай у вигляді розкладачок з дешевим каркасом зі сплаву силуміну або тонкого алюмінію. Дорожчі будуть шезлонги з алюмінієвим каркасом, у них легкі надійні конструкції, але в них досить швидко стирається облямівка тканини біля каркасу, і шезлонг переходить у непридатність. 

Дерев’яні конструкції

Дерев’яні моделі відрізняє привабливий та естетичний зовнішній вигляд. Особлива технологія обробки дерев’яної поверхні забезпечує стійкість каркаса до атмосферних опадів. Також покриття надійно захищене від загрози утворення цвілі та грибка. Виріб, виконане з дерева, стане чудовою прикрасою ділянки, буде природно виглядати на фоні природи.


деревянный шезлонг

Конструкція може бути повністю виконана з дерева, або частково – дерев’яний каркас, а місце для сидіння оформлено за допомогою тканини. У процесі використання першого варіанту знадобиться спеціальний рушник. До недоліків дерев’яних шезлонгів слід віднести їхню чималу вагу, нестійкість до опадів та температурних коливань. У особливо прохолодний час року їх необхідно ховати у закрите приміщення.

Ротангові моделі

Неймовірно зручний для відпочинку плетений шезлонг, який вдало впишеться в атмосферу заміської ділянки. Єдиним мінусом даного виробу є відсутність функції складання через особливу плетену структуру. У зв’язку з цим для зберігання потрібно більше місця.


шезлонг из ротанга

Плетений шезлонг з натурального ротанга дуже гарний - виглядає дорого, є нетоксичним, екологічно чистим матеріалом, але дуже вимогливим у догляді. Такі меблі бояться надмірної вологи та сонця. У зимовий період року вимагають акуратного зберігання з недопущенням гострих температурних перепадів.

Дуже добре себе зарекомендували шезлонги з штучного (полімерного) ротанга. Вони не бояться температурних коливань, досить легкі у догляді, але також потребують захисту від сонця, адже при прямих сонячних променях нитка нагрівається і розтягується. У зв’язку з цим необхідно підтягувати плетіння, щоб уникнути передчасного зносу. Крім того необхідно слідкувати, аби в процесі експлуатації нитка не почала розплітатися, оскільки це може призвести до послаблення всієї конструкції.

Пластикові моделі

Пластикові меблі одні з найпопулярніших і затребуваних серед усіх різновидів садових меблів. Шезлонги з пластику є найпрактичнішими, адже за ними простіше доглядати, вони не потребують регулярного оновлення покриття і зберігати їх можна у будь-яких умовах. Вони досить легкі і навіть великогабаритні моделі достатньо мобільні. Крім того кольори пластикових виробів зустрічаються найрізноманітніші, а отже можна підібрати потрібний вам колір. 

Пластикові шезлонги можуть бути складними і розкладними. Їх конструкція оснащена регулюванням положення спинки і місця для сидіння, що дає можливість сидіти в різних позах. Відмінно передають вигини людського тіла і можуть витримати будь-яку вагу. Пластикові моделі не вигорають на сонці та відрізняються стійкістю до гниття і ураження комахами.

пластиковый шезлонг

До багатьох пластикових моделей у комплекті додаються матрац та подушки зі знімними швидковисихаючими чохлами та м’яким наповнювачем. Крім стандартних варіантів є багато моделей, які імітують плетені та дерев’яні меблі. Пластикові шезлонги бувають кількох видів. Один з них гладкий пластик: міцний, дешевий, але на ньому будуть видні подряпини та потертості. Шезлонги з литого пластика не потребують особливого догляду у процесі експлуатації, періодичне миття з додаванням миючих засобів дозволяє зберігати меблі у первісному вигляді. 

Другий варіант - це дорожчий варіант на основі поліпропілену.  Меблі з цього матеріалу виготовляються величезними пресами, у яких видаляються необхідні деталі різної форми і з різноманітним візерунком. Завдяки такій технології можна зробити меблі із стилізацією під дерево, ротанг, метал або бетон. Меблі, виготовлену за такою технологією, практично неможливо відрізнити від натуральної, але при цьому вона абсолютно унікальна у догляді. Її не треба ховати на зиму, вона чудово переносить прямі сонячні промені та високу температуру, не втрачає колір і у разі пошкодження достатньо замінити пошкоджену деталь. Зазвичай на такі меблі гарантія від 2 до 10 років.

пластиковый шезлонг под ротанг

Види шезлонгів за конструкцією: який краще?

На сучасному ринку представлений великий вибір конструкцій, серед яких Ви напевно зможете підібрати модель відповідно до своїх індивідуальних переваг:

  • Гойдалки для установки на дачній ділянці;
  • Лежаки для розміщення біля басейну;
  • Шезлонги для комфортного кемпінгу.

Конструкція у вигляді гамака стане не тільки чудовою прикрасою дачної ділянки та заміського будинку. Сучасний та стильний дизайн, зручність та практичність – головні переваги шезлонга, який дозволить розслабитися після важкого дня, почитати цікаву книгу та послухати цікаву музику.

шезлонг гамак

Модель у вигляді крісла дуже хороший варіант для облаштування дачі.

Обране
У вашому списку бажань відсутні товари Наповніть його товарами
wish-list-empty.png
Очікує відгука
Інформацію отримано
tnx
Дякуємо, ваш відгук відправлено на модерацію.
Ваше замовлення
Інформацію отримано
tnx
Ми зв'яжемося з Вами якомога швидше