Рецепт сушених абрикосів

Рецепти
Що потрібно для приготування:
  • абрикоси;
  • сушарка Ezidri;
  • час сушіння 14-15 годин.

     Коли гілки на деревах ламаються від кількості абрикос, виникає питання: "Що робити з ними у такій кількості". Відповідь проста: "Сушіть абрикоси"

     У сушених продуктах залишається до 80% корисних речовин і мінералів, при заморожуванні до 50%, а при термообробці, якщо доводити до кипіння, всього 30%.

    Якщо у Вас є дача то, швидше за все, у Вас є і сушарка для овочів та фруктів. Правильно, щоб у Вас була сушарка Ezidri, адже мороки з нею буде значно менше. Завдяки системі розподілу повітря всередині сушарок Ezidri, але про це Ви зможете почитати на сторінці призначеній для цього - кому цікаво читати тут.

     Перед тим як сушити абрикоси їх необхідно трохи підготувати: 

  • абрикоси треба помити;
  • розрізати та вийняти кісточку;
  • вивернути кожну половинку на виворіт, щоб м'якість була зовні;
  • розкласти на лотки сушарки овочів та фруктів;
  • набратися терпіння, адже сохнути вони будуть близько 14-16 годин

А тепер про те, як сушити абрикоси з фотографіями та детально. Почнемо...

     Видаляємо з абрикос кісточку. МожливоБ Вам захочеться сушити їх цілком, але відразу зверну Вашу увагу на те, що процес сушіння займе у кілька разів більше часу. Так як плід буде цілим і повітря не буде проникати всередину абрикоски. Відповідно, спочатку фрукт зморщиться, має бути порушена зовнішня оболонка (шкіра) після чого через мікротріщини повітря буде проникати всередину і підсушувати фрукт.

Я відділив кісточку від абрикоса руками:

sushenye-abrikosy-nachalo

 

     Після того як кісточки в абрикосі немає, треба кожну половинку вивернути на виворіт та покласти на лоток для сушарки.

     У Вас має вийти приблизно ось так:

sushenye-abrikosy-na-lotke-ezidri

      

     У момент коли я починаю викладати продукти на лотки я включаю сушарку, встановлюю температуру на 55 С і відразу ставлю лотки на базу сушарки. Поки я викладу всі рівні (це займе близько 5-10 хвилин) сушарка вже набере необхідну температуру і все буде рівномірно сушитися.

     Через 3 години сушки абрикос:

sushenye-abrikosy-cherez-3-chasa

 

Ще один ракурс на абрикоси, сушені 3 години:

sushenye-abrikosy-cherez-3-chasa-sverhu

 

А ось абрикоси через 7 годин сушіння. Трохи потемніли...

sushenye-abrikosy-cherez-7-chasov

Вони ж, але вид зверху:

sushenye-abrikosy-cherez-7-chasov-sverhu

     Через 14 годин наші абрикоси готові. Колір майже не змінили, оскільки ми не дозволяли продукту перебувати на відкритому повітрі при температурі навколишнього середовища. Ми відразу почали сушити (Ви ж пам'ятаєте, що я включив сушарку до того моменту поки виклав перший шар абрикос і весь час додавав лотки один на один).

sushenye-abrikosy-cherez-14-chasov-gotovo

     

     Як визначити, що абрикоси вже висохли?

      Візьміть одну дольку абрикос з сушарки, дайте їй охолонути (щоб продукт прийняв температуру приміщення або навколишнього середовища). Візьміть у руки дольку та помніть між пальцями. Верхня та нижня частина не повинні грати (їздити між пальцями). Ваші пальці після цієї процедури повинні залишитися сухими. Якщо ці два пункти виконані, то сушені абрикоси готові.

     Де і як зберігати сушені абрикоси?

     Зберігати сушені абрикоси необхідно у скляній банці під звичайною капроновою кришкою. У темному прохолодному місці (наприклад, кладова).

Обране
У вашому списку бажань відсутні товари Наповніть його товарами
wish-list-empty.png
Очікує відгука
Інформацію отримано
tnx
Дякуємо, ваш відгук відправлено на модерацію.
Ваше замовлення
Інформацію отримано
tnx
Ми зв'яжемося з Вами якомога швидше